Dodik za N1: Nemam grižnju savjesti, rečeno im je da se ne mogu okupljati

Vijesti 19. mar 202313:28 0 komentara
Milorad Dodik (Srna)

Nakon huliganskog napada na aktiviste BH povorke ponosa u Banjaluci, oglasio se i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji kaže da nema grižnje savjesti za sve što se desilo.

Imam svoju odgovornost kao predsjednik. Javnost je bila na taj način spremljena-nepriptremljena. Banjaluka nije grad koji može da prihvati i razumije takvu vrstu organizovanja. Imajući u vidu da je sve to organizovano od ljudi koji dolaze sa strane, Banjaluka je poručila da da ona ne pripada toj vrsti svijesti. Ja dok sam predsjednik uvijek ću iznositi svoj stav. Kao što je njihovo pravo da to upražnjavaju svagdje gdje to žele, osim na javnim mjestima, ali moje je pravo da kažem da pripadam onom opredjeljenju koje tardicionalno poznaje oca muškarca, majku ženu i da tako treba vaspitavati našu djecu. Ko god ima druga mišljenja ne sporim, ali našim unucima ne treba da objašnjavamo šta se deševa.” rekao je Dodik.

Nema grižnje savjesti

Dodik je o brutalnom napadu i izjavama napadnutih aktivista koji ga direktno vide kao krivca i huškača kazao da nema grižnje savjesti.

“Nemam nikakav osjećaj grižnje savjesti, šta se me pitali… To je upereno i na zaštitu tih ljudi. Policija je rekla da nema bezbjednosnih uslova da se to održi takvo što, niti će biti narednih godina, odmah da znate. Što se tiče onih koji su učinili nasilne radnje, postoji zakon, oni su poznati, oni će odgovarati.”

N1: Upali su maskirani huligani, da li je policija sposobna da zaštiti 15 osoba?

Tih 15 osoba je bilo zabranjeno da se skupljaju, rečeno je da se ne mogu okuplljati ni u i u zatvorenim prostorima.” odgovorio je Dodik.

Novinari su pitali i zašto je huliganima dozvoljeno da šetaju ulicom:

“To ništa nije ni najavljeno, ono što prevazilazi ugrožavanje javnog reda i mira i kršenje zakona treba da bude kažnjeno i procesuirano.”

N1: Da li je tačno da su navijači iz Novog Sada juče bili u Banjaluci?

Mislite da ja radim na carinskoj službi, otkud znam, prvi put čujem od vas“, kazao je Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!