Dodikov savjetnik: Ukrajinci kao Bošnjaci i Hrvati – gurnuti u besmisleni rat

Vijesti 25. aug 202319:41 2 komentara
N1

"Posjetom Kijevu članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i Željko Komšić poručili su Zapadu da su mu vjerni saradnici pod bilo kojim okolnostima", rekao je savjetnik predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Ognjen Tadić.

“U njima prevladava strah od istinski suverene i samostalne BiH i zato će uvijek biti spremni da služe tuđim interesima i da glume da su nadređeni srpskom narodu”, rekao je Tadić za “Sputnjik”, komentarišući posjetu dvojice članova Predsjedništva BiH Ukrajini.

On je istakao da izgleda da su dvojica članova Predsjedništva promašila u povlačenju paralela između BiH iz devedesetih godina prošlog vijeka i današnje Ukrajine i naveo da bi jedina paralela mogla da bude to što su nekada “Bošnjaci i Hrvati, kao danas Ukrajinci, postali sredstvo ratovanja za tuđi račun”.

“Mislim da su boravkom u ukrajinskoj prijestolnici oni doživjeli ‘flashback’ i vidjeli da ukrajinski narod prolazi ono što su prolazili Bošnjaci i Hrvati kao žrtve gurnute u besmisleni rat, samo zato da bi se rasturila bivša Jugoslavija i da bi se nastavila ekspanzija NATO-a na ovim prostorima”, rekao je Tadić.

Ipak, bez obzira na sve što je u Kijevu izrečeno, Tadić smatra da Bećirovićev i Komšićev boravak u Ukrajini neće imati većih implikacija na prilike BiH jer, kako kaže, ta posjeta nije bila u skladu sa Ustavom BiH i konstatuje da je Dayton pobijedio i u ovom slučaju.

“Komšićeva i Bećirovićeva posjeta nema čak ni simbolički karakter kada je riječ o Bosne i Hercegovine, s obzirom na to da nema odluke Predsjedništva o posjeti. Jedino što su pokazali jeste nemoć da se dejtonska mirovna struktura naruši”, smatra Tadić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare