Dodiku neprihvatljivi evropski “LGPD” zakoni (VIDEO)

Vijesti 28. dec 202217:14 4 komentara
N1

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, danas je govorio o "vrijednostima Evropske unije" i tome da su neke od tih vrijednosti neprihvatljive.

“Ne mora da znači da sve što dolazi iz EU da je najbolje za nas. Mi moramo da odmjerimo ono što je za nas najbolje. Ne želimo da se odričemo našeg identiteta i tradicionalnih vrijednosti da bi prihvatili evropske vrijednost samo za neki novac koji nude. Dovode vas u ponižavajuću poziciju da čitav narod plaćaju da bi se on navodno transformisao iz tradicionalnog porodičnog u neki liberalni koji to želi. Mi nismo za promociju vrijednosti koje dolaze iz Evrope u pogledu toga. Ako je to zahtjev mi nećemo donositi zakone o … znate o čemu ja govorim – LGPD. To nije stvar koju ćemo mi ovdje provoditi. Ljudi mogu da rade šta hoće. Ali da mi uvodimo te vrijednosti u osnovne škole, u naše udžbenike, to se neće desiti dok ja sjedim ovdje“, rekao je Dodik.

Pretpostavlja se da je Dodik mislio na LGBT, odnosno zakone kojima se omogućavaju jednaka prava za pripadnike ove populacije u pogledu rada, bračnog života itd.

Dodik je govorio i o drugim temama, a opširnije pročitajte ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare