Doktor Dizdarević o otkazu Sebije Izetbegović za N1: Pokušava uteći, ali od sebe ne može

Vijesti 12. feb 202414:50 0 komentara
F.Z./N1

Bivša direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu podnijela je otkaz u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Naime, nakon bolovanja i godišnjeg odmora, Sebija Izetbegović je u ostavci navela da odlazi u prijevremenu penziju. Ova informacija potvrđena je ranije za N1.

U zahtjevu koji je podnijela navedeno je i da zatražila i otpremninu, u skladu sa Pravilnikom o plaćama i drugim ličnim primanjima.

Podsjetimo, Izetbegović je u decembru potpisala ugovor i trebala je nastaviti raditi na KCUS-u kao ljekar specijalista na Klinici za ginekologiju i akušerstvo.

Novu odluku Sebije Izetbegović za N1 prokomentirao je poznati bh. neurohirurg Kemal Dizdarević.

“Ne znam po kojem osnovu bi pomenuta trebala otići u prijevremenu penziju u specijaliziranoj i univerzitetskoj medicinskoj ustanovi. Pa nismo još sigurni je li uopće specijalizirala. Ako je osnova za prijevremenu penziju strah od hapšenja, onda smo svjedoci da ponekada i strah može biti naplaćen. Ako je to dogovor sa novim vršiteljem onda je to njegova greška”, kazao nam je Dizdarević.

Potom je dodao:

“U svakom slučaju pokušava da utekne. Ali od sebe se uteći ne može, ni u Stambol ni u privatluk.”

Napomenimo, Sebiju Izetbegović je naslijedio Alen Pilav, kao v.d. direktora. Proces imenovanja novog generalnog direktora Ismeta Gavrankapetanovića još nije završen.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!