Medicinar iz Konjica pred kamerama N1 skinuo mantil: Ni u ratu nisam, sad moram

Vijesti 15. dec 202110:55 > 11:35 3 komentara
N1

Zdravstveni radnici Opće bolnice Konjic i Doma zdravlja, jutros su skinuli svoje mantile u znak protesta zbog blokiranih računa,  što je dovelo do toga da nisu primili platu od avgusta mjeseca.

Osman Tucaković, član Sinidikata uposlenika Opšte bolnice Konjic pred našim kamerama je skinuo bijeli mantil, rekavši da ga ni rat, ni geleri nisu natjerali da to učini.

“Svaki dan je nova informacija, biće, biće. Biće sutra, biće do kraja sedmice, međutim, ovo je stvarno jedna agonija u koju smo upali. Ja imam 36 godina radnog staža, niti mi je to, niti geleri skinuli ovaj mantil, ali ova situacija me je dotle dotjerala da ovoga momenta ja skidam mantil kao i sve moje kolege i neka je na sramotu, dovedeni smo u situaciju da ne primamo platu. Nažalost bio je rat, niti mi je to, kao i sve moje kolege i neka je na sramotu, dovedeni smo u situaciju da ne primamo platu”, rekao je Tucaković za N1.

Računi Opće bolnice i Doma zdravlja Konjic blokirani su zbog poreznog duga, pa zaposlenici nisu dobili plate od augusta. U generalni štrajk stupili su 26. novembra, a doktori Doma zdravlja Konjic najavili su otkaze ugovora o radu ako im do 15. decembra ne budu uplaćene plate.

Bijeli mantili su ostali okačeni na kapiji ispred bolnice, dok su zdravstveni radnici otišli kućama. Stanje po pitanju deblokade računa i isplate plata je nepromijenjeno.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare