Don Ćurković prisustvovao dženazi u Jablanici: Svi smo ujedinjeni u molitvi, da dragi Bog dadne vječni pokoj i mir stradalima

Vijesti 15. okt 202414:35 0 komentara

Župnik u župi Bezgrješnog Začeća BDM u Jablanici don Drago Ćurković prisustvovao je danas dženazi i ukopu 19 Jablaničana koji su stradali u poplavama i odronima koji su zahvatili ovo područje.

“Doživjeli smo evo zajedno s cijelom Jablanicom i Bosnom i Hercegovinom veliku žalost, tugu i tragediju. Prisustvovao sam u ime župe Jablanica ovdje na dženazi zajedno s kolegama svećenicma. Vidjeli ste veliki broj naroda sa svih strana. Svi smo ujedinjeni u molitvi, da dragi Bog dadne vječni pokoj i mir njima 19 iz Jablanice i četiri s područja Konjica”, rekao je don Ćurković.

Kazao je kako se kroz ove dane vidjelo da smo “u ljubavi jedno”.

“Toliko je volontera bilo, ne samo iz BiH već i iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Srbije, Crne Gore… Osobno sam ih posjetio i bio sam radostan da im mogu uputiti toplu riječ i iznad svega zahvale za svako učinjeno dobro. Hvala im od srca. Ja se nadam i zaista želim, to je moja molitva, da nas ljubav uvijek vodi, da zaista volimo jedni druge, da živimo u ljubavi i da živimo zajedno”, poručio je don Ćurković.

Detalje priprema, dženaze i ukopa pratite u našem LIVE BLOGU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!