Dragan Marinković Maca o pretučenoj radnici iz Jablanice: ‘I ranije je prijetio’

Vijesti 05. aug 202322:01 0 komentara
Printscreen / Youtube

Prije samo nekoliko dana u bosanskohercegovačkom gradu, Jablanica došlo je do stravičnog nasilja u hotelu. Naime, radnicu je blasmik objekta pretukao kada je zatražila svoju platu.

Ova vijest je izazvala mnogobrojne reakcije. Na društvenim mrežama se oglasio i bh. glumac Dragan Marinković Maca.

“Ovako izgleda radnica hotela kada se usudi da zatraži isplatu mizerne plate koju je pošteno zaradila. Povrede joj je nanio ” veliki gazda” A. Dž. Šta možemo mi učiniti? Možemo mnogo toga. Pozivam svoje, prije svega, sugrađanke da pokažu bar mrvu ženske solidarnosti pa u što širem luku zaobilaze ovu kuću strave gdje su radnici na sve moguće načine maltletirani. Imam informacije da je “veliki gazda”, babin sin (tatin sin), i ranije fizički nasrtao i prijetio batinama radnicima hotela. Pozivam sve ustanove i institucije da otkažu sve ugovore sa hotelom. Pozivam sve buduće mladence da ne organizuju svadbena slavlja u hotelu”, navo je bh. glumac.

Potom je dodao:

“Ako bismo svi rekli ” ne” ovoj kući strave A. Dž. bi stavio ključ u bravu. Pokažimo bar ovaj put empatiju i solidarnost prema svima koji trpe sve vrste poniženja za mizernu platu koju zarađuju kod robovlasnika. Ako i poslije ovog ulizice budu išle u ovaj objekat onda smo k’o društvo kompletno smeće i treba nam samo dobar zemljotres da nas sravni sa zemljom.

To će biti ujedno poruka i poslodavcima da mogu kako hoće, ali ne mogu dokle hoće. Pitam se šta radi naše jablčaničko udruženje žena “Most”, koje inače izleće iz paštete kada je god neka manifestacija? Gde je sad ” žena za ženu”? Da li to ima veze sa strankom koja je uvek “pazila” i Džafića i udruženje?”. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!