Dragičević ispred NSRS: “Bit ću kod Tužilaštva BiH sve dok ne krenu hapšenja”

Vijesti 18. mar 202213:00 > 13:03 0 komentara
N1

Davor Dragičević, otac stradalog Davida, danas je na četvrtu godišnjicu tog tragičnog događaja, sa transparentom u ruci došao ispred Narodne skupštine Republike Srpske. NSRS je nazvao "nenarodnom" skupštinom, te najavio da će od 27. marta, pa sve dok se ne uhapse krivci za ubistvo njegovog sina biti ispred Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

“Danas je tačno četiri godine kako su, po mojim tvrdnjama, a i mojih advokata i Tužilaštva BiH, pripadnici zločinačkog MUP-a RS oteli dječaka od 21 godinu. Današnja sjednica nenarodne skupštine je upravo, po mojim informacijama s ciljem obilježavanja uspješno obavljene otmice MUP-a RS i zataškavanja te otmice i ubistva. Pravde neće nikada biti, ni za vlast, ni za kog, dok ne bude pravde za Davida. Ovo je najsramniji potez nenarodne skupštine i svih poslanika koji sjede”, istaknuo je Dragičević.

Ninoslav Danojlić/N1

Naredna faza je radikalnija, poručio je, jer 27. marta je pred Tužilaštvom BiH, a tu će ostati dok ne krenu hapšenja.

“To nije nikakav pritisak, da znamo. Biću do dana dok ne krenu hapšenja za organizovano ubistvo Davida. I ono što je najbitnije – sve ih hoću. Ne samo jatake koji su učestvovali u otmici i ubistvu. Bez toga neće biti Pravde za Davida”, istaknuo je.

Sa međunarodnim zvaničnicima i Evropskom unijom, naglasio je, ne želi više razgovarati.

“Sve sam im predao za ove četiri godine i ništa nisu uradili”, rekao je otac stradalog Davida.

Ninoslav Danojlić/N1

Podsjetimo, u Banjaluci je danas počela posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o mjerama u oblasti indirektnih poreza za ublažavanje negativnih efekata inflacije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!