Državljani Turske lišeni slobode zbog krijumčarenja stranih državljana

Vijesti 13. nov 202313:23 0 komentara
Granična policija BiH

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gorica u nedjelju su lišili slobode dvojicu državljana Republike Turske, nakon što su otkriveni u krijumčarenju sedam državljana R. Turske i jednog državljanina Iraka.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice u graničnom pojasu na području općine Posušje i kontrolom putničkog motornog vozila VW, bh. nacionalnih oznaka, u vlasništvu Rent a Car agencije, izvijestili su u ponedjeljak iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo ‘krijumčarenje osoba’, o navedenom događaju su obaviješteni dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijoj su naredbi vozač i suvozač ispitani u svojstvu osumnjičenih, a vozilo, novac i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti.

Osumnjičeni državljani R. Turske su, uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu ‘krijumčarenje osoba’, predati Tužiteljstvu BiH. O događaju su obaviješteni i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH, stoji u izviješću.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!