Duraković o napadu na povratnike u Višegradu: Najstrožije osuđujem svako nasilje

Vijesti 25. mar 202307:53
N1

U povratničkom selu Omeragići kod Višegrada prije dvije noći brutalno su napadnuti i pretučeni Fadil i Ajša Memišević.

O ovom događaju oglasio se potpredsjednik bh. entiteta RS Ćamil Duraković.

Najstrožije osuđujem napad na dvoje povratnika, starijih ljudi iz Višegrada, Fadila i Ajšu Memišević, koji su sinoć u povratničkom selu Omeragići kod Višegrada mučki napadnuti i brutalno pretučeni od strane, za sada, nepoznatih maskiranih lica. Cijela kuća je ispreturana, a oni sa vidnim povredama prevezeni u Dom zdravlja u Višegradu.

Nažalost, živimo u ambijentu u kojem je vlast svojim odnosom prema sigurnosti građana ohrabrila nasilničko ponašanje.

Želim da vjerujem da ovo nije refleksija dešavanja i huliganskih napada u Banjoj Luci, ali isto ne isključujem“, poručio je Duraković.

Dodao je da je policija poslala poruku da vlastitim građanima nije u stanju obezbijediti sigurnost.

“Nažalost, policija je ta koja nam je prije nekoliko dana, poslala poruku da vlastitim građanima nije u stanju obezbjediti sigurnost. A nje su lišene najranjivije kategorije našeg društva. Zahtjevam od policije entiteta RS da ozbiljno shvati svoju ulogu u našem društvu. Želim da vjerujem da će odmah reagovati i pronaći počinioce ovog podmuklog i svirepog zločina, počinjenog nad dvoje nedužnih i nemoćnih staraca.

Najstrožije osuđujem svaki vid nasilja, ali ovaj me je posebno pogodio i pomutio moje ramazanske radosti”, napisao je i dodao:

“Apelujem na predstavnike međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini da ozbiljno uzmu u obzir ambijent koji je stvoren destruktivnim politikama i djeluju konkretno s ciljem poboljšanja ove mučne svakodnevnice svih građana Bosne I Hercegovine”, poručio je Duraković.

Podsjećamo, za sada nepoznat maskirani počinitelj je u selu Omeragići kod Višegrada pretukao i opljačkao dvoje staraca, Fadila i Ajšu Memišević. Više informacija od same policije se očekuje u toku dana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (0)

Vidi sve komentare