Duraković za N1: Otvorenog srca idem u Banjaluku, sarađivat ću sa svima

Vijesti 27. okt 202216:49 11 komentara

Potpredsjednik RS-a, prema rezultatima koje je CIK danas iznio na sjednici je Ćamil Duraković, koji na na ovim izborima bio nezavisni kandidat. Za N1 je rekao da će Miloradu Dodiku pružiti ruku iako ga prezire kao političara, a sve u cilju boljih odnosa naroda u entitetu RS.

Centralna izborna komisija na 73. sjednici analizirala je izvještaj Glavnog centra za brojanje. Izvještaj o ponovnom brojanju glasova je usvojen sa šest glasova za te jednim protiv.

Naime, ponovnim kontrolnim brojanjem glasova za predsjednika i potpredsjednike RS-a utvrđeno je da je najviše glasova dobio kandidat SNSD-a Milorad Dodik.

“Nije me iznenadila pobjeda Milorada Dodika. Pobjeda Željke Cvijanović i SNSD-a je dokaz da je bilo nerealno da Dodik izgubi.”

Kaže da je spreman na saradnju.

Mene su birali građani entiteta RS i sve zavisi kako se postavite. Hoćete biti marioneta ili čestitati Miloradu Dodiku pobjedu i pružiti ruku. Ja tamo živim i plaćam tamo poreze i želim da tu poziciju konzumiram u ime svog naroda. Ako će pružena ruka Dodiku napraviti pomak ja ću mu je pružiti.

Ja otvorenog srca idem u Banjaluku, ja ću sarađivati sa svima. Ja nemam problem. Išao sam srednjim putem i nisam glumio bošnjačkog radikala“, kazao je.

“Ja neću govoriti manji bh. entitet, već naziv entitet Republika Srpska i da se i naš glas čuje. Sve sankcije koje trpimo u RS su produkt politke iz Sarajeva. Sarajevo ga naljuti i on onda kažnjava Bošnjake. Zašto iritiraju Dodika koji pobjedi u RS. Naprave od čovjeka koji možda ne bi pravio ove scene, da ih ipak napravi. Ako je dobio najveću podršku građana, on je legitimni predstavnik, i ne okreću se leđa od njega. Njega kao političara prezirem, ali je on izabran od naroda. Ne želimo reći nećemo s vama, ja ću pružiti ruku da nam svima bude bolje”, kaže Duraković.

Ističe da je bio sam nezavisni kandidat između dva probosanka bloka i u startu je znao da će biti teško.

“Uz par litara goriva i par sendviča, bez novca i infrastrukture, tražio sam pomoć i podršku građana. Ovo je fenom i jedinstvena pobjeda nezavisnog kandidata, da ljudi vide da neko može bez podrške stranke da napravi rezultat. Moguće je izaći sam i ne oslanjati se na neku političku opciju. Senadu Bratiću mogu reći kao svome protukandidatu da je sve bilo fer i korektno. I on i Jusuf Arifović koji je vodio fer kampanju pozivam da se zajedno uključimo da rješavamo probleme” , kaže.

Arnautović za N1: Novi potpredsjednici RS su Duraković i Pranjić

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare