Nastavlja se suđenje u slučaju Dženan Memić

Vijesti 16. dec 202108:58 > 09:17 0 komentara
F.Z./N1

U Sarajevu se danas nastavlja suđenje u slučaju Dženan Memić. Ročište će biti održano u Sudu BiH u devet sati kada će biti obavljeno indirektno ispitivanje advokata odbrane.

U ovom predmetu su optuženi Alisa Mutap, njen otac Zijad Mutap, Muamer Ožegović, Hasan Dupovac i Josip Barić. A kako je zabilježio fotoreporter N1, već su mnogi stigli na Sud.

Danas su na Facebook grupi Pravda za Dženana pozvani građani da prisustvuju današnjem nastavku suđenja u predmetu Zijad Mutap i drugi. Napomenuli su da je suđenje javno i da mogu prisustvovati svi koji to žele u sudnici broj 4, uz obaveznu masku i ličnu kartu.

Podsjećamo, posljednje ročište održano je 14. oktobra, kada je svjedok bio Muriz Memić, Dženanov otac. Suđenje se nastavlja nakon što je proces bio na čekanju zbog porodiljskog odsustva Alise Mutap Ramić, bivše djevojke Dženana Memića koja je s njim bila u momentu stradanja, a kojoj se sudi zajedno s ocem Zijadom Mutapom i još tri osobe: dvojici policajaca Hasanu Dupovcu i Josipu Bariću, te Muameru Ožegoviću – radniku hotela “Kristal” na Ilidži.

Prethodno je odbijena i žalba advokata optuženih u slučaju Memić, koji su tražili da se Sud BiH proglasi nenadležnim u ovom slučaju. Odluku je donijelo Apelaciono vijeće Suda BiH.

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!