Džihić, Dinarević – Mesihović, Fazlagić – Fazla i Sulejmanović gosti Novog dana

Vijesti 11. maj 202215:18 0 komentara
N1

Zanimljive teme i gosti u Novom danu za četvrtak 12. maj.

Održana je sjednica Vijeća sigurnosti UN. na koji način se govorilo o BiH; kakav je odnos Rusije Kine SAD, ali i Velike Britanije prema BiH i regionu, a u svjetlu borbi u UN-u oko Ukrajine; Kako komentariše ponašanje BH političara uoči odlaska, zahtjeve da BiH ide ubrzano u EU. Gost Novog dana Vedran Džihić, viši istraživač na austrijskom Institutu za međunarodnu politiku.

Prof. Dr. Senka Dinarević – Mesihović gošća je Novog dana danas. Govorimo o kardiovaskularnim bolestima kod djece, te postcovid uticaju na kardiovaskularni sistem.

14. maja u Torinu će se održati finale 66-og takmičenja za najbolju pjesmu Evrope. Svoje Evrovizijske snove pokušaće ostvariti predstavnici iz 26 zemalja. BiH ne učestvuje ni ove godine. O evroviziji danas za Novi dan govori Muhamed Fazlagić – Fazla koji je bio prvi predstavnik nezavisne BiH na Evroviziji 1993. godine sa pjesmom “Sva bol svijeta”.

Košarkaš španskog Tenerifea i reprezentativac Bosne i Hercegovine Emir Sulejmanović prije nekoliko dana osvojio je FIBA – inu Ligu prvaka. To je drugi trofej u karijeri Sulejmanovića, nakon što je 2013. bio pobjednik slovenskog kupa sa Union Olimpijom. Emir Sulejmanović gost je Novog Dana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!