Edin Čano za N1: Šta se tačno juče dešavalo u Centru Safet Zajko (FOTO+VIDEO)

Vijesti 26. apr 202112:06 1 komentar
N1

Direktor "Lokoma" Edin Čano rekao je za N1 da je prije svega narušen ugled Centra Safet Zajko, nakon što je juče inspekcija zatvorila ovaj centar.

Juče je inspekcija došla na poziv policije da se u našem centru nalazi preko 1.000 ljudi. Nakon što je inspekcija došla i obavila uviđaj rekli su da ispraznimo centar, što smo mi i uradili. Rekli su da se zatvore kapije, a to znači zatvaranje. Oni tvrde da to nije bilo zatvaranje, a mi tvrdimo da jeste – ako su rekli da ispraznimo centar, onda jeste“, kazao nam je Čano.

Kako je istakao, tome je svjedočilo hiljadu građana koji su bili nezadovoljni, kao i oni ljudi koji su dolazili tek u centar.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

Prije svega narušen je naš ugled. Pored toliko objekata, tržnih centara koji vriju od naših građana, oni su došli u centar na 110 hiljada kvadrata tvrdeći da u centru može biti samo 20 osoba, da bi došli poslije toga, poslije podne, prepravljali zapisnik i rekli da u ugostiteljskom objektu u bašti može biti 20 osoba“, dodao je.

Kazao je direktor “Lokoma” i da im je inspekcija skrenula pažnju na pridržavanje epidemioloških mjera, što oni i rade, ali kako je naglasio, nisu oni ti koji kažnjavaju građane ukoliko ne poštuju mjere.

Mi opominjemo građane, na oba ulaza su naši Covid redari. Svi radnici su dobili zaduženja da su i Covid redari. Opominjemo stalno, ali ne možemo narediti ljudima da stave maske. Oni su trebali da rade svoj posao, trebali su hodati po parku i kažnjavati, a ne mi da radimo njihov posao“, izjavio je Čano za N1.

Podsjetimo, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić objavio je juče na Facebooku da je Kantonalna inspekcija zatvorila Centar Safet Zajko u Sarajevu uz tvrdnju da u njemu ne može boraviti više od 20 osoba u jednom trenutku.

“Uposlenici J.P. Lokom koje upravlja i održava park nisu uspjeli objasniti inspektorima da je park javni otvoreni prostor od 11 hektara gdje ima sasvim dovoljno prostora za fizičku distancu i da je za stanovnike općine Novi Grad Centar Safet Zajko isto što i Vilsonovo šetalište za Novo Sarajevo ili Ferhadija za Stari Grad. Izvinjavamo se svim građanima koji su zbog ovakvog ponašanja inspekcije doživjeli neugodnosti i morali napustiti prostor parka zbog nakaradnog tumačenja epidemioloških mjera”, istakao je Efendić juče u svojoj objavi.

Kasnije je reagovao i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto koji je kazao da se čeka detaljan izvještaj inspekcije o zatvaranju Centra “Safet Zajko” u Sarajevu, te naglasio da razlozi za ovu mjeru ne smiju biti političke, već isključivo epidemiološke prirode.

“Čekamo detaljni izvještaj inspekcije, koja samostalno obavlja djelatnost. Sportsko-rekreacijski prostori su prava oaza za porodice, ali potrebno je sačekati izvještaj”, poručio je Forto na Twitteru.

Danas ovaj centar radi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare