Edin Forto, Slaven Raguž i Emir Zlatar gosti Dana uživo u utorak

Vijesti 02. jul 202413:04 0 komentara
N1

U Danu uživo govorimo o posljedicama olujnog nevremena koje je zahvatilo region. Uživo smo u nekoliko gradova. Pratimo sjednicu NSRS o Prijedlogu izmjena Zakona o bankama, ali i o mirnom razdruživanju. Neizosatavan segment su i svjetske aktulenosti.

Šta se događalo na jučerašnjem sastanku koalicionih partnera u Mostaru? Osim što je načelno dogovoreno usvajanje budžeta, da li je na stolu bilo i “teških” političkih tema? Kada možemo očekivati nastavak reformi na EU putu i kako do stabilizacije odnosa unutar koalcije? Sve su ovo pitanja za ministra prometa i komunikacija BiH i predsjednika Naše stranke – Edina Fortu.

Američki ambasador u BiH Michael Murphy razgovaro je u Mostaru sa predstavnicima stranka sa hrvatskim predznakom. Na sastanku nije bilo predstavnika HDZ-a BiH. Ima li Dragan Čović razloga za zabrinutost? Ima li HDZ BiH istinsku opoziciju i čime pravda tezu da je HRS najbrže rastuća politička stranka u BiH? Za Dan uživo govori Slaven Raguž, predsjenik HRS-a i zastupnik u Parlamentu FBiH.

Ured za koordinaciju bošnjačkih vijeća proteklog vikenda okupio je predstavnike bošnjačkog nacionalnog vijeća iz zemalja bivše Jugoslavije te Sjeverne Amerike. Doneseno je i nekoliko zaključaka te je inicirana organizacija međunarodne Konferencije o genocidu, zločinima protiv čovječnosti i međunarodnog prava. O ovim zaključcima, ali kada bi mogla biti održana ova konferencija razgovaramo sa Emirom Zlatarom, generalnim sekretarom Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualca. S njim analiziramo i aktuelnu političku situaciju u BiH.

S vama od 16:15 – Ena Branković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!