Efendić najavio prijavu protiv Eleka zbog uništene zastave BiH na vrhu Jahorine: “Postavljena je u FBiH i bit će vraćena”

Vijesti 03. sep 202417:37 0 komentara
N1/Facebook

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo i predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Semir Efendić najavio je krivičnu prijavu protiv Nedeljka Eleka, predsjednika Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Jahorina" zbog oštećene zastave BiH na jahorinskom vrhu Košuta.

Efendić je pojasnio da se to oštećenje desilo samo dan nakon što je postavljena na toj lokaciji.

“Da stvar bude gora iza ovog poteza stoje vlasti entiteta Republika Srpska iako se zastava ne nalazi na teritoriji tog entiteta nego duboko na prostoru općine Trnovo u Federaciji BiH. Zastava će naravno ponovo biti vraćena, a protiv Nedeljka Eleka podnijeta krivična prijava zbog krivičnog djela oštećenja i otuđenja tuđe stvari”, istakao je Efendić.

Dodao je da su iza uklanjanja zastave javno stali Elek i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

“Iznoseći neistine da se radi o prostoru entiteta RS i nebuloze kako na Jahorini može stajati jedino zastava Republike Srpske, simboli Nemanjića itd.”, zaključio je Efendić.

Inače, tu zastavu na jahorinskom vrhu su postavili pripadnici Gorske službe spašavanja Novi Grad za vikend.

Međutim, ta zastava je u ponedjeljak uklonjena, a to je potvrdio i Elek.

“Oni su zastavu postavili jučer. Došli su sa kvadovima na Jahorinu, a jedan od njih je nosio ratnu zastavu. Kasnije je utvrđeno da je riječ o pripadniku federalnog MUP-a, koji je uhapšen u Krupcu”, rekao je Elek čiju su izjavu prenijeli lokalni mediji.

Na ove poteze danas je reagovao i federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak koji je, između ostalog, demantovao Eleka navodeći da MUP RS nije, a niti smije, hapsiti pripadnike MUP-a zbog državne zastave.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!