Efendić odgovorio na prozivke građana o poplavljenom podvožnjaku u Buća Potoku

Vijesti 09. aug 202207:32 > 10:52 1 komentar
N1

Nakon što je sinoć ponovo poplavio podvožnjak u sarajevskom naselju Buća Potok i stvorio materijalnu štetu vozačima, oglasio se načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić. Kako kaže, nije to nadležnost Općine, već Vlade Kantona Sarajevo.

“Kanton Sarajevo je već dugo vremena kuća bez domaćina. Kako “nadležni” godinama nisu našli rješenje za podvožnjak u Buća Potoku, tako ni mediji ne uspijevaju pronaći “nadležne”, pa ne znaju da je VI transverzala nadležnost kantona kao i sve transverzale u kantonu. To što je općina prije nekoliko godina pokušala pomoći da se problem riješi ne mijenja stvari”, napisao je Efendić na Facebook nakon brojnih prozivki građana.

Facebook

I opet su ga građani prozvali u komentarima na post, podsjetivši ga na fotografiju koju je objavio 2016. godine i napisao da je posao završen, te podvožnjak ponovo u funkciji.

Načelnik Općine Novi Grad, objasnio je tako da je “Općina je samo finansirala ugradnju pumpe.”

“Ta pumpa i danas ispumpa vodu za 15 minuta čim se uključi, ali nažalost očito se ne uključi uvijek na vrijeme. Direkcija za ceste ima ugovor sa nekom firmom koja bi trebala da održava i servisira pumpu”, odgovorio mu je Efendić.

Podsjetimo, podvožnjak u Buća Potoku je noćna mora za vozače koji moraju proći tim putem kada kiša pada. Obično svaki jači pljusak poplavi po neki automobil, na sreću do sada nije bilo povrijeđenih ili stradalih.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare