Na Sajmu malih porodičnih firmi 40 izlagača iz cijele BiH

Ekonomija 15. mar 201715:09 > 15:11
Fena

Na Sajmu malih porodičnih firmi koji je otvoren danas na Trgu Alija Izetbegović u Sarajevu predstavlja se 40 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine.

Admir Kapo, predsjednik Udruženja “Kupujmo i koristimo domaće”, koje je organizator sajma, istakao je da su prisutne firme koje se bave proizvodnjom meda i ljekobilja, iz oblasti tekstila, kućne radinosti, kožne galanterije, proizvodnje nakita, organske proizvodnje, te iz drugih djelatnosti.

”Riječ je o malim porodičnim firmama koje su ograničene kapacitetom i za koje su ovakve manifestacije jedinstvena prilika da predstave svoje proizvode i dođu do novih kupaca”, rekao je Kapo.

Dodao je ovakve obrte smatra korisnim ćelijama društva jer se radi o ljudima koji su se sami organizirali i osigurali radna mjesta sebi i svojim porodicama, te stvaraju novo ekonomsko dobro i nude proizvode koji su zdravi i korisni.

Kapo je naveo da ih je prvog dana sajma poslužilo lijepo vrijeme i da je interes građana dobar, te da se nada da će tako biti i u narednim danima. Naglasio je da će svi koji posjete sajam moći pronaći nešto za sebe i da očekuje da će i izlagači na kraju biti zadovoljni. Sajam je otvoren do 18. marta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.