24 zemlje, 800 izlagača i sajam koji je opravdao očekivanja

Ekonomija 12. apr 201619:12 > 19:43
N1

Boljim finansijama i novim sklopljenim poslovima nadaju se izlagači na danas otvorenom 19. sajmu privrede u Mostaru. Njih 800 predstavit će se u narednih pet sajamskih dana. Ovogodišnji partner sajma je Republika Turska, koju predstavlja 30 kompanija.

Pedeset dana prije održavanja sajma svi kapaciteti su popunjeni. 24 zemlje, 800 izlagača… sve to svjedoči da je mostarski sajam, uprkos teškoj privrednoj, socijalnoj i političkoj situaciji u zemlji, nastavio kontinuitet održavanja.

“Veliki smo posao napravili, doveli smo Tursku kao zemlju partner. Ovo nam je od 2008 godine pomak ka razvoju i da polagano izlazimo iz krize. Veliki broj predsjednika, premijera nazočio je našoj manifestaciji. Uvijek može bolje, ali drago mi je da smo BiH, grad Mostar predstavili kroz mostarski sajam i izuzetno smo ponosni na to”, ističe Dalfina Bošnjak, direktorica Sajma.

“Naši odnosi u svim poljima su jako dobri, naša želja je da naš ukupni obim trgovinski razmjene koji je oko pola milijarde dolara u najkreće vrijeme utrostručimo. Želim svima da 19. izdanje mostarskog sajma bude sretno i uspješno, da bude povod nekim novim dogovorima i poslovima u Hercegovini ali i cijelom regionu”, dodao je Numan Kurtulmus, zamjenik premijera Turske.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

Više detalja ima Đenana Kaminić.