Sajam u Mostaru: Posjetioci očekuju više, ostali zadovoljni

Ekonomija 15. apr 201618:49 > 20:08
N1

Sutra se zatvara mostarski sajam privrede. Očekivanja su ispunjena, kako organizatora tako i izlagača, a posjetioci, oni kažu da do godine očekuju više.

Prosječna posjećenost u prethodnim godinama kretala se blizu 50.000 posjetilaca. Kolika će biti konačna brojka onih koji će posjetiti ovogodišnji sajam, znat će se nakon sutrašnjeg dana, kada veliki broj njih, zbog neradnog dana, ali i nade u ostvarenje posebnih popusta kod izlagača, obiđe izložbene prostore.

Značajnim poslovnim uspjehom ovogodišnjeg sajma smatra se partnerstvo s republikom Turskom, čiji su predstavnici stalni sudionici Mostarskog sajma, a sada i kao zemlja partner.

Među najuspješnijim izlagačima s priznanjem sa sajma, uz one domaće, odlaze i predstavnici zemlje partnera Turske, zatim Kine, Hrvatske i Srbije.

Kompanija Mostarski sajam već 19 godina uz razne poteškoće organizira ovu manifestaciju. No, ove godine ne kriju zadovoljstvo.

Zahvaljujući dobrim pokazateljima: popunjenosti kapaciteta, zanimanju privrednika iz cijele regije. ali i šire, kao i samih posjetilaca, s ohrabrenjem se kreće u pripreme 20. jubilarnog Mostarskog sajma 2017.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

Opširnije u prilogu Julije Gubeljić…