Hadžiselimović: Konstantno okrenuti novim idejama

Ekonomija 05. maj 201614:42 > 14:54
N1

Eldin Hadžiselimović, direktor ASA grupacije BiH, prisustvujući na Sarajevo Biznis Forumu je rekao u razgovoru za N1 kako je ASA Prevent grupacija najveći izvoznik iz BiH kao i da imaju konstantan rast od začetka grupacije prije 20 godina.

“Mi imamo konstantan rast od cijelog postanka i na prostroru BiH radimo već 20 godina”, rekao je Hadžiselimović.

O tome kako je biti domaći investitor je kazao: “Čak i taj naziv nam daje odgovarajuće prednosti, imamo dobre poslovne kontakte i prepoznati smo kako u BiH, regiji tako i šire”.

Na pitanje kako poslovati u poslovnoj klimi države koja je još u recesiji je odgovorio: “Slažem se da je izazov, ali smo konstantno okrenuti novim idejama i razmišljanjima. Mi smo prošle godine dosta investirali u bankarski sektor, imamo spajanje dvije banke, prošle godine investirali smo u zdravstveni sistem, zatim ulažemo u kartično poslovanje, a ove godine ulazimo u biznis trgovine električne energije”.

“Ono što nas je navelo u biznis trgovine električne energije jeste liberalizacija tržišta koja se počela dešavati ove i prošle godine i želimo to da iskoristimo”, dodao je.

Na pitanje koliko je bitna jedna ovakva konferencija poput Sarajeva Biznis Foruma je rekao: “Prije svega svako od nas treba pozdraviti ovu poslovnu inicijativu i mislim da svako od učesnika, i ino i domaćih, treba prepoznati taj potencijal”.

Sarajevo Biznis Forum ove godine se održava pod motom “Jedan region – jedna ekonomija”, a o tome koliko je to “jedno” izvodljivo je rekao: “ASA Prevent ima i regionalni iskorak tako da mi nemamo limita, imamo proizvodnju od Brazila do Rusije i ovakve vrste inicijativa daju bolju kontribuciju. Nama je najlakše da poslujemo u BiH”, naglasio je Hadžiselimović.

Najavio je i samit 100 za 27. i 28. maj koji će se prvi put održati u BiH, a do sada je održavan u Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori. “Naši gosti će biti osam regionalnih predsjednika što će dati važnost našem događaju, a na toj biznis konferenciji će biti 100 najvećih privrednika iz cijele regije”, kazao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.