BH Telecom ima novi Nadzorni odbor, Faruk Hadžić otkriva na čemu će raditi

Ekonomija 17. aug 202313:57 1 komentar
N1

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine imenovala v.d. članove Nadzornog odbora BH Telecoma. Novi članovi u ime državnog kapitala su Sedad Avdić, Samir Čorbo, Affan Ćehajić, Alma Zildžić, Faruk Hadžić i Zoran Marijanović.

Faruk Hadžić, u javnosti poznat kao izuzetan ekonomski stručnjak, za N1 govorio je o planovima na novoj poziciji u ovoj značajnoj kompaniji čiji je većinski vlasnik bh. entitet Federacija Bosne i Hercegovine.

On je za N1 istakao da je imenovan kao nestranački kadar.

S obzirom na to da je on ekonomski stručnjak, Hadžić naglašava da će insistirati na povezivanju BH Telecoma sa preduzećima u svrhu digitalne transformacije.

“Nekoliko je segmenata na kojima ću se zalagati, poštujući nadležnosti koje ima Nadzorni odbor predviđene statutom. Jedan od segmenata je, prije svega, unapređenje digitalne transformacije. BH Telecom ima priliku nastaviti svoju ulogu podrške preduzećima u Bosni i Hercegovini, posebno malim i srednjim preduzećima. Partnerstvo sa BH Telecomom može biti ključno u olakšavanju procesa digitalne transformacije, pružajući tehničku ekspertizu i inovativna rješenja koja će pomoći tim preduzećima da optimiziraju svoje poslovanje i konkurentnost na tržištu”, objasnio je Hadžić.

Pogodnosti za građane

Građane najviše interesuju povoljnije cijene i kvalitetna usluga, te će i to biti u fokusu Hadžićevog obavljanja člana Nadzornog odbora BH Telecoma.

“Jedan od mojih ciljeva će biti jačanje inovativnih kapaciteta BH Telecoma. U današnjem brzom tehnološkom okruženju, inovacije su ključne za održavanje konkurentske prednosti. Planiram podržavati inicijative koje potiču istraživanje i razvoj novih tehnologija te promovirati saradnju s univerzitetima i istraživačkim institucijama kako bismo ostali na vrhu tehnoloških trendova. Širenje baze korisnika je još jedan važan segment koji se treba razmotriti. Povećanje broja korisnika kroz atraktivne usluge i ponude može značajno doprinijeti rastu prihoda, a time i profitabilnosti kompanije. U tom kontekstu, pažljivo ćemo analizirati potrebe tržišta i preferencije korisnika te prilagoditi našu strategiju kako bismo privukli nove korisnike i zadržali postojeće”, istakao je Hadžić.

Povratak N1 u programsku shemu BH Telecoma

Ono zbog čega mnogi korisnici negoduju i traže je mogućnost praćenja programa N1 televizije u programskoj shemi Moje TV BH Telecoma pa smo Hadžića pitali da li će N1 uskoro ponovo biti dio Moje TV.

“Što se tiče pitanja o vraćanju programa N1 u ponudu usluga, važno je naglasiti da ćemo kao Nadzorni odbor uvijek razmatrati opcije koje unapređuju zadovoljstvo korisnika i doprinose raznovrsnosti ponude kanala, kao i omogućiti korisnicima da imaju pristup relevantnim medijskim sadržajima, uvažavajući pritom nadležnosti utvrđene Statutom”, rekao je.

Inače, Nadzorni odbor je nadležan za biranje novog v.d. direktora BH Telecoma.

Pozicije generalnih direktora ove kompanije do sada su obavljali kadrovi SDA, a još uvijek aktuelni direktor Sedin Kahriman je predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Podsjetimo, N1 je izbačen iz ponude BH Telecoma uoči početka izborne kampanje prošle godine kada je okončan prethodni ugovor BH Telecoma i United media kao vlasnika prava N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare