Croatia Airlines povećava broj letova, postoji velika novost

Ekonomija 21. aug 202314:18 0 komentara
N1

Planirano je povećanje broja letova za 11,8% uz 13,6% više sjedišta, dok će avioni Croatia Airlinesa u zraku provesti 12.353 sati, obavljajući 9.474 leta s ukupno 970.644 sjedišta.

Croatia Airlines u zimskom redu letenja od 29. oktobra do 30. marta iduće godine, planira povećati broja letova za 12 posto te uvesti i nove međunarodne linija, piše Poslovni dnevnik.

S ukupno 23 međunarodne linije Croatia Airlines povezat će sedam domaćih zračnih luka s 13 odredišta u inostranstvu te istovremeno ispuniti obavezu povezivanja Hrvatske domaćim linijama iz Zagreba za Split, Dubrovnik, Pulu i Zadar te letova između Pule i Zadra. Novost je direktan let Zadar – München, koji će letiti utorkom i subotom.

Cjelogodišnja linija Osijek – München, saobraćat će i tokom cijele zime ponedjeljkom i petkom. Nastavljaju se i letovi na linijama Split – Kopenhagen subotom, Split – London Heathrow subotom, Dubrovnik – Frankfurt utorkom, petkom i nedjeljom popodne, uz opciju prilagodbe reda letenja u skladu s potrebama, te Zagreb – Mostar tri puta sedmično.

Planirano je povećanje broja letova za 11,8% uz 13,6% više sjedala, dok će avioni Croatia Airlinesa u zraku provesti 12.353 sati, obavljajući 9474 leta s ukupno 970.644 sjedišta. Zimski red letenja ove godine vođen je i činjenicom da je u toku proces zamjene flote, dok iz nacionalnog prevoznika najavljuju da će u svakom trenutku nastojati odgovoriti na potrebe tržišta i zahtjeve putnika.

Inače, Croatia Arlines je prvo polugodište završio s operativnom dobiti u visini od 2,6 miliona eura, koja s neto rezultatom finansiranja daje neto dobit od 1,7 miliona eura, što predstavlja pozitivan pomak od 23,5 miliona eura u odnosu na prvo polugodište 2022. godine te je znatno bolji i od rezultata zabilježenog u prvom polugodištu pretkrizne 2019. godine, kada je ostvaren gubitak od 11,9 miliona eura.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!