Dobra vijest za građane: Vlada RS ograničava marže, 500 jeftinijih proizvoda

Ekonomija 04. apr 202416:49 0 komentara
N1

Vlada Republike Srpske usvojila je danas, na 64. sjednici, u Banjaluci, Uredbu o određivanju marže u prometu proizvoda, kojom su dodatno snižene marže na osnovne životne namirnice, te proširen obuhvat proizvoda na koji su ograničene marže u prometu u Republici Srpskoj.

Navedena Uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srpske“, a važi će do 30. juna 2024. godine.

Uredbom o određivanju marže u prometu proizvoda marža je ograničena na maksimalno 6% u veleprodaji, odnosno 8% u maloprodaji za sljedeće proizvode: so, životinjska mast, ulju suncekretovo, biljna mast, margarin, mlijeko, jogurt, pšenično brašno, hljeb od pšeničnog brašna, šećer.

Uredbom o određivanju marže u prometu proizvoda marža je ograničena na maksimalno 4% u veleprodaji, odnosno 6% u maloprodaji za sljedeće proizvode: hrana za dojenčad, pelene za djecu i odrasle.

Uredbom o određivanju marže u prometu proizvoda marža je ograničena na maksimalno 10% u veleprodaji, odnosno 12% u maloprodaji za sljedeće proizvode: jaja, pavlaka, pile, pileće viršle, kokošija pašteta, zamrznuti grašak…

Na ovaj način izjednačava se poreski tretman kamate za kredite korišćene za finansiranje projekata od posebnog značaja za Republiku Srpsku, čime se omogućava pun kapacitet realizacije projekta bez nepredviđenih dodatnih troškova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!