Hrvat šokiran kada je saznao koliko mu gosti plaćaju stan: “Ovo me ljuti”

Ekonomija 16. aug 202415:37 0 komentara
Pixabay/Ilustracija

Jedan ponuđač turističkog apartmana u Crikvenici naplaćuje 75 eura po noći za noćenje u sobi od 30 četvornih metara. Bio je neugodno iznenađen kada su mu gosti rekli koliko su platili smještaj u njegovim apartmanima.

Kako prenosi Večernji list, stanodavac naplaćuje 75 eura za noćenje u svojoj garsonijeri od 30 kvadrata, ali su gosti iz Đakova rezervirali preko online platforme za rezervaciju i šestodnevni odmor platili 670 eura.

Pritom je ta cijena bila sa popustom, a za smještaj su morali platiti čak 711 eura.

“Pored toga, ljudi su uplatili još 15 eura lokalnoj agenciji sa kojom imam ugovor i koja sarađuje sa tom platformom. U ugovoru, istina, ne piše da ja određujem konačnu cijenu, već samo 75 eura za manji stan, odnosno 90 eura za veći stan. Ali da cijena poraste sa 75 na skoro 120 eura i dalje mi se čini pretjeranim”, rekao je stanodavac, koji je dodao da je napravio eksperiment sa svojim većim stanom.

Pronašao je slobodan termin i preko iste platforme pokušao da ga zakaže nekoliko dana. Umjesto cijene od 90 eura po danu, na platformi je iskočila cifra od 151 euro.

“Ovo me ljuti i osjećam se krivim”

„Nemojte me pogrešno shvatiti, zadovoljan sam zaradom i nije mi žao što posrednici zarađuju. Oni imaju troškove i tako mora biti. Međutim, čini mi se da su to ipak enormne svote, a mi iznajmljivači ispadamo skupi i grabežljivi. To me ljuti i loše mi je kada čujem da mi svi na Jadranu pljačkamo turiste, ali ne treba nas sve trpati u isti koš”, rekao je iznajmljivač.

“Neki portali uzimaju 15 ili 16 posto provizije od domaćina ako se novac uplaćuje preko banke. Neki, na primjer, uzmu tri posto, a razliku naplate gostima. Modeli su raznovrsni, ali u pravilu je sve prilično transparentno. Istovremeno, domaćin može uticati na konačnu cijenu ako potpiše takav ugovor. Nažalost, neki naši iznajmljivači ne ulaze u detalje niti ih sve to previše zanima dok ne dođe do problema ili takvog kvara… Ovako visoka konačna cijena mi je sumnjiva i ne bi me iznenadilo da iznajmljivač je žrtva lažne web stranice ili hakera. Ima toga više nego što se zna”, rekla je predsjednica Udruge obiteljskog smještaja Istarske županije Lorena John.

Bonus video:

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!