Jedinstven samit u BiH – AgriTech Samit 2023 se bavi temama vještačke inteligencije i budućnosti poljoprivrede

Ekonomija 07. sep 202310:29 0 komentara
AgriTech Summit

Drugi AgriTech Samit u Bosni i Hercegovini pod nazivom "GROW YOUR FUTURE" najavljen je za 21. septembar na sarajevskom Metalcu. Ovaj događaj obećava duboke uvide u uticaj vještačke inteligencije na poljoprivredu.

Tema ovogodišnjeg AgriTech Samita je “Kako vještačka inteligencija transformiše poljoprivredno-prehrambeni sektor?”

Nakon izuzetnog uspjeha prošlogodišnjeg AgriTech Samita, na kojem se okupilo više od 250 poljoprivrednih stručnjaka, ovogodišnje izdanje obećava još više interaktivnih diskusija i prezentacija najnovijih tehnoloških inovacija u poljoprivredi. Također će razmatrati ključne izazove s kojima se sektor suočava u eri tehnološkog napretka.

AgriTech Samit održava se u okviru projekta EU4BusinessRecovery koji koji finansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka, a u organizaciji je Razvojnog Programa Ujedinjenih nacija (UNDP). Projekat zajednički provode Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), UNDP u BiH i Međunarodna organizacija rada (ILO).

Ovaj događaj predstavlja priliku za lidere u poljoprivredi, inžinjerima, istraživačima i tehnološkim stručnjacima da oblikuju budućnost ovog sektora.

Samit ima dvostruki cilj: prikazati uspješne priče iz BiH i regije kroz prizmu digitalizacije poljoprivredno-prehrambenog sektora i podići svijest i jačati znanje i vještine prisutnih u tom sektoru u pogledu digitalizacije i inovacije proizvoda. To će se postići kroz interaktivne radionice i predavanja regionalnih i svjetskih stručnjaka iz oblasti inovacija, digitalizacije i naprednih tehnologija.

Novost ovogodišnjeg samita je Biznis Interaktivni Klub – “AgriTech Summit Business Lounge”, platforma za razmjenu poslovnih ideja i stvaranje veza unutar svijeta poljoprivrede. Očekuje se sudjelovanje predstavnika akademske zajednice, privrednika, konsultanata i institucija iz BiH i regije, kao i prezentacije inovativnih agritech rješenja kompanija iz svijeta.

Registracija učesnika je obavezna putem web stranice agritech.ba, a elektronske karte će biti dostavljene na e-mail adrese učesnika kako bi omogućile brz i jednostavan ulazak na događaj. AgriTech Samit 2023 obećava da će biti inspirirajući događaj koji će obogatiti dijalog o budućnosti poljoprivrede i tehnologije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!