Krišto: Mostar i drugi krajevi u BiH odavno su mjesta za investicijske prilike

Ekonomija 02. maj 202312:31 0 komentara
N1

"Mostar, Hercegovina, ali i drugi krajevi u BiH odavno su mjesta za investicijske prilike gdje se ljudi ističu marljivošću i inovativnim duhom", navela je predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto na otvorenju Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru.

Istakla je kako ovaj sajam pokazuje da ne poznaje granice i neprekidno raste, što je, navodi, ogledalo našeg poduzetništva, obiteljskog, žena i mladih koje je krucijalno za razvoj svakog gospodarstva.

“Dinamična ekonomska suradnja ključ je razvoja, posebno bitna u vremenu današnjice u kojem se svijet, regija pa i BiH, suočavaju s raznim krizama što ima za posljedicu snažne inflatorne pritiske i rast cijena energenata, hrane i sirovina. Sve te činjenice zahtijevaju jedinstven angažman svih aktera na tržištu kako bi ublažili posljedice i kreirali poslovnu klimu”, navela je Krišto.

Brnabić imala posebnu molbu za sve iz BiH: Razmislite, to nema veze sa politikom

Zahvalila se državi Izrael što je partner ovogodišnjeg sajma navodeći kako je ovo ujedno prilika da učimo od njih.

“Kako je jedan od ciljeva sajma uspostavljanje novih veza, vjerujem kako je nakon plodonosnih partnerstava koje smo imali sa Hrvatskom, Srbijom, Mađarskom i NR Kinom, također i partnerstvo sa Izraelom izuzetna prilika. Uvjerena sam da će naša buduća saradnja donijeti korist za obje zemlje”, poručila je Krišto.

“Vakcina protiv bijele kuge koja nas je sve pogodila je samo jedna – razvoj”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!