Lidl počeo gradnju objekta i u Mostaru

Ekonomija 26. apr 202410:59 0 komentara
Bljesak.info

Lidl je počeo gradnju objekta i u Mostaru. Ova kompanija će imati trgovine širom Bosne i Hercegovine i trebale biti u svim mjestima koja imaju više od 30 tisuća stanovnika, a planira investirati oko milijardu KM i zaposli oko dvije tisuće ljudi.

Lidl trgovina će biti završena sredinom studenog ove godine, sudeći prema tabli na gradilištu u Centru 2 u Mostaru. LIDL je globalno prisutan lanac supermarketa koji se ističe svojom kombinacijom povoljnih cijena i visokokvalitetnih proizvoda.

Njihove trgovine nude raznolik asortiman proizvoda, uključujući svježe namirnice, prehrambene proizvode, kućanske potrepštine i odjeću. Osim toga, LIDL često nudi i posebne akcije i promotivne ponude koje privlače mnoge kupce. Svojim praktičnim rasporedom trgovina i pažljivo odabranim proizvodima, LIDL je postao omiljeni izbor za mnoge potrošače koji traže dobar omjer cijene i kvalitete. Kompanija se uveliko sprema za početak rada na našem tržištu.

U izgradnji je nekoliko objekata, a proces zapošljavanja je u punom zamahu. Trgovina će se graditi na lokaciji gdje je nekada bio vodeće mlinsko-pekarsko poduzeće u Hercegovini i Mostaru Žitopromet, a u sklopu izgradnje novog stambeno-poslovnog kompleksa “Projekt C2” koji uključuje izgradnju dvije stambeno poslovne zgrade.

Prema najavama, Lidl će imati trgovine širom Bosne i Hercegovine i trebale biti u svim mjestima koja imaju više od 30 tisuća stanovnika, a planira investirati oko milijardu KM i zaposli oko dvije tisuće ljudi. Lidl je u Bosni i Hercegovini registriran još 2021. godine, a u razdoblju do danas njemačka kompanija je angažirala više od 100 radnika, a osnivački kapital kompanije iznosi 284,5 mil KM, odnosno preko četvrtine milijarde maraka.

Pokrenuli su gradnju velikog logističkog centra u Lepenici kod Kiseljaka i započeli izgradnju marketa u Sarajevu, Gračanici, izgradili objekt u Bijeljini te s radovima započeli u Mostaru.

Podsjetimo i mostarski gradonačelnik Mario Kordić kazao je gostujući u podcastu Bljesak Live da Gradska upravi radi na jačanju gospodarske klime i privlači investitore. ”Stvorili smo sve preduvjete, oni će doći u Grad Mostar”, rekao je Kordić.

“Razgovori s LIDL-om traju, i imat ćemo dva LIDL-a u gradu Mostaru već sljedeće godine”, rekao je gostujući u live podcastu portala Bljesak.info gradonačelnik Mostara Mario Kordić krajem 2023. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!