Lista najskupljih kuća koje se trenutno prodaju u BiH: Vila na Ilidži od skoro 4 miliona, Buća Potok na trećem mjestu

Ekonomija 14. sep 202312:25 2 komentara
Pixabay / Ilustracija

Cijene nekretnina uvijek su zanimljiva tema naročito u većim gradovima u BiH. Cijene nikada nisu bile veće, a provjerili smo i koje su to najskuplje kuće koje se u ovom momentu prodaju u našoj zemlji.

1.Vila na Ilidži najskuplja u BiH

Moderna vila / Ilidža / 762m2 / NOVOGRADNJA

Trenutno najskuplja nekretnina koja se prodaje na popularnoj stranici OLX nalazi se na Ilidži, cijena je nevjerovatnih 3.620.000 KM, a početna cijena koja je tražena bila je preko 4.000.000 KM. Ova nekretnina je jedinstvena luksuzna porodična kuća koju karakterišu stil, prostranost i svjetlina naveli su iz agencije za prodaju nekretnina. Na zemljištu od 800 m2, smješteno je pažljivo osmišljenih 762 m2 unutrašnjeg prostora koji nudi udobnost i privatnost idealnu za bezbrižan porodični život. Objekat posjeduje grijani zatvoreni bazen sa protivstrujnim sistemom za plivanje i hidromasažom, finsku saunu, lift, prostrane dnevne prostorije, terasu jugozapadne orjentacije od 55 m2 na najvišoj etaži, šest velikih spavaćih soba sa kupatilima i ugradbenim plakarima, jedanaest kupatila, apartman za osoblje sa dvije sobe i kupatilom i prekrasno uređen vrt. Vila se nalazi na mirnoj lokaciji u naselju Lužani na Ilidži.

2.Kompleks u Mostaru od skoro 3 miliona

Kompleks sa dvije kuće u ulici Gojka Vukovića u Mostaru

Kompleks sa dvije kuće u ulici Gojka Vukovića u Mostaru na drugom je mjestu trenutno najskupljih kuća u Bosni i Hercegovini. Dvije kuće u okviru kompleksa smještene na parceli ukupne površine 573m2 , te 1/3 parcele ukupne površine 102m2. Kuće se smještene u Starom Gradu sa pogledom na Stari Grad i Stari most. U okviru objekta nalazi se nekoliko stanovia i dva poslovna prostora.

3.Kuća i zemljište u Buća Potoku – dva i po miliona

Kuća Buća Potok, parcela 1550m2, Novi Grad

Na trećem mjestu najskupljih kuća koje se trenutno prodaju u našoj zemlji je kuća sa zemljištem u sarajevskom naselju Buća Potok. Kuća je površine 326m2 u ulici Adema Buće.
Nekretnina se sastoji od 11 soba, kuhinje, tri kupatila, dva predsoblja i dva balkona. Treba napomenuti da se kuća nalazi na placu površine 1550m2 na kojoj je moguća gradnja PO+P+3SP. Nekretnina posjeduje garažu površine 90m2 sa dva parking mjesta.

4. Kuća u Logavinoj ulici u Sarajevu

LUKSUZNA KUĆA/VILA LOGAVINA SARAJEVO 350 m2

Kuća od 350m2 prodaje se po cijeni od 2.200.000 KM.  Kuća je moderno projektovana, novije gradnje, a sastoji se od prizemlja, 2 sprata i potkrovlja korisne stambene površine cca 350m2 sa garažom i lijepo uređenim i funkcionalnim dvorištem od 300m2 koje posjeduje parking prostor za 3 auta u ulici Logavina 78 Sarajevo.

5. Dvije kuće u Bojniku – dva miliona

Dvije kuće/ Novi Grad/ Bojnik

Kuće su potpuno nove, smještene su na zemljištu površine 4989 m2 navodi se u oglasu. Prva kuća je površine 300 m2, sastoji se od podruma, garaže te dva sprata. Druga kuća je ukupne površine 350 m2, ista se sastoji od podruma u kojem je smještena kotlovnica na pelet, garaža te dva sprata. Kuće su smještene na zemljištu površine 4989 m2 i sve je ograđeno sa betonskim zidom na kojem se nalazi pvc panelna ograda. Kuće se prodaju zajedno sa okućnicom, nije moguće kupiti jednu kuću.

Cijene za ove nekretnine zaista su filmske, da li će prodavci pronaći svoje mušterije ostaje da vidimo.

Zanimljivo je da je najjeftinija kuća koja se prodaje trenutno u BiH 11.000 KM, kuća je potpuno devastirana tokom rata u BiH.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare