Na Aerodrom Sarajevo sletio prvi avion kompanije AnadoluJet

Ekonomija 28. mar 202118:26 0 komentara
Aerodrom Sarajevo

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sletio je danas prvi avion kompanije AnadoluJet na relaciji Istanbul-Sarajevo te je tom prilikom organiziran i tradicionalni vodeni pozdrav.

Kompanija AnadoluJet posluje u sastavu Turkish Airlinesa, te je od danas započela s letovima prema Istanbulu, ali prema aerodromu Sabiha Gokcen, koja se nalazi na azijskoj strani Istanbula.

AnadoluJet će povezivati Sarajevo i Istanbul tri puta sedmično četvrtkom, petkom i nedjeljom, avionom Boeing 737-800 koji će ponuditi 189 mjesta. Vrijeme polaska je 14.50 sati po lokalnom vremenu.

Aerodrom Sarajevo

Također, AnadoluJet od danas ima specijalnu promociju povratne aviokarte na relaciji Sarajevo-Istanbul-Sarajevo već od 59 eura. Ova specijalna ponuda trajat će do 31. marta.

Karte se mogu kupiti i na šalteru prodaje karata Međunarodnog aerodroma Sarajevo, kao i online putem zvanične web stranice Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Osim Istanbula, kompanija planira uvesti i letove prema ljetovalištima na turskoj obali Antaliji i Bodrumu.

Letovi prema Antaliji započet će od sredine maja i u početku će se odvijati tri puta sedmično, dok od kraja jula bi trebali započeti sa svakodnevnim letovima prema ovoj destinaciji.

Letovi od Bodruma do Sarajeva obavljat će se dva puta sedmično od početka juna, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Aerodrom Sarajevo

AnadoluJet posluje kao regionalni avio-prijevoznik, a za svoju matičnu kompaniju obavlja domaće letove, kao i letove za Sjeverni Kipar, zemlje zapadne Evrope i Bliskog Istoka.

AnadoluJet leti na 136 destinacija, a za razliku od Turkish Airlinesa, letove obavlja s aerodroma Sabiha Gokcen koji se nalazi na azijskoj strani Istanbula.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!