Prošetajte kroz novu zgradu Terminala B sarajevskog aerodroma (VIDEO)

Ekonomija 04. dec 202314:54 1 komentar
N1

N1 je posjetio novu zgradu Terminala B sarajevskog aerodroma koja se prostire na 19.000 kvadratnih metara.

Samra Pehilj, direktorica za razvoj Aerodroma, za N1 je kazala, da su mnogi projekti realizovani, a neki su u fazi realizacije.

“Dograđeni dio Terminala je bila prva faza izgradnje Terminala B, i stari dio je modernizovan i to će sve izgledati kao jedna cjelina. Čitav projekat je rađen u četiri faze. Prva faza je bila dogradnja, druga modernizacija, treća izgradnja komunikacionih jezgri, četvrta proširenje istočne fasade koja je trenutno u toku”, rekla je Pehilj.

Aerodrom je za ovo vrijeme uradio i projekat proširenja platforme, a  to je parking za avione, koji je proširen za 60 posto.

“Sve je bilo u svrhu da danas budemo spremni da otvaramo nove linije i budemo konkurentni na avio tržištu”, rekla je Pehilj.

Iz Aerodroma Sarajevo ističu da imaju velike planove.  Planirana je rekonstrukcija piste, zatim produženje piste, fotonaponska elektrana na parkingu…

“Želimo da se razvijamo i da omogućimo da veliki broj putnika prođe kroz Sarajevo”, navela je Pehilj.

Prošetaje sa nama kroz nove sadržaje aerodroma: novi komercijalni prostori, prostori za poklone i kupovinu, VIP salon, premium salon, restoranski kapaciteti itd.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare