Ugroženo poslovanje još jedne banke u RS? Vlada povukla svoje depozite

Ekonomija 14. jun 202316:43 0 komentara
Vlada RS

Agencija za bankarstvo Republike Srpske upozorila je Vladu sa presudom sa kojom se suočava “Unicredit banka” banjaluka u kriptovalutnom sporu koji iznosi 256 miliona maraka. Zbog tog upozorenja Vlada je bila prinuđena na povuče svoje depozite, saopštila je to ministarka finansija Zora Vidović.

“Unicredit banka je u vrlo teškoj situaciji ima veliku sudsku presudu mnogi su povukli depozite iz te banke nažalost. Mi smo im pomagali, pomagali smo u smislu da smo držali dok god smo htjeli i mogli. Više ne smijemo, upozorava nas Agencija za bankarstvo”, istakla je Vidovićeva.

Kako je istakla Vlada je držanjem depozita pomagala banci koja se našla u teškoj situaciji iz koje će, nada se ona, banka izaći kao pobjednik.

“Nadamo se i želimo da ta presuda bude u njihovu korist”, rekla je ministarka hvaleći saradnju sa bankom.

Kako navodi portal Capital.ba ovo je jedna od rijetkih situacija u kojoj je neko iz vrha vlasti u Republici Srpskoj odlučio da priča o situaciji u kojoj se banka našla nakon to je izgubila prvostepenu presudu zbog jednostranog gašenja računa usljed čega firmi “Birminer Factory” mora da plati odštetu od 256 miliona maraka.

Drugostepenom presudom Višeg privrednog suda Republike Srpske obaveza je nastala, ali druga strana je iskoristila pravo na pravni lijek i uložila reviziju Vrhovnom sudu Republike Srpske.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!