Uz plaćanje na rate lakše se diše poslije praznika

Ekonomija 19. jan 202315:05 0 komentara
Promo

Pri kraju smo prilično dinamičnog perioda prazničnog trošenja, koje nam svake godine istanji novčanik, podsjećajući nas zašto je januar u narodu poznat kao „najduži mjesec u godini“. Jedan od načina da rasteretimo kućni budžet i nastavimo godinu na stabilnijim finansijskim osnovama jeste kupovina na rate.

Nekada popularne čekove odavno su zamijenili neki jednostavniji i komforniji načini odloženog plaćanja, a odskora i oni koji donose i dodatne pogodnosti. Tako je, na primjer, plaćanjem UniCredit VISA kreditnim karticama moguće je kupovati robu i usluge na rate, bez bilo kakvih dodatnih troškova, kamata i naknada, na više od 5.400 prodajnih mjesta širom BiH.

To praktično znači da u svakoj kupovini, bilo da je planirana ili se za njom ukaže iznenadna potreba možete proći relaksiranije i otplaćivati utrošeni iznos dinamikom koja vam najviše odgovara. Lista trgovaca, kao i podatak o maksimalnom broju rata, dostupni su ovdje. Na ovaj način moguće je obezbijediti širok asortiman proizvoda, od odjeće i obuće do bijele tehnike i opreme za uređenje doma. Prilikom plaćanja na prodajnom mjestu potrebno je odabrati broj rata na koji se želi kupiti proizvod ili usluga (od 2 do 24 rate, u zavisnosti od trgovca) i potvrditi transakciju potpisom ili PIN-om.

No, ukoliko se na prodajnom mjestu ipak ne nudi ova mogućnost ili ste možda, u trenutku kupovine, zaboravili da naglasite da transakciju želite podijeliti na rate, ne brinite – to možete učiniti i naknadno – sami, putem UniCredit m-bank aplikacije kad god i odakle god to vama odgovara. Ova inovativna opcija omogućava korisnicima da svaku jednokratnu transakciju, bilo da je napravljena na POS terminalu u radnji, onlajn trgovini ili na bankomatu, podijele minimalno na tri, a maksimalno na 24 rate, u zavisnosti od iznosa, ukoliko se za tim ukaže potreba. Za razliku od podjele na rate na prodajnom mjestu trgovaca – partnera Banke, koja ne nosi nikakve dodatne troškove, ova usluga se naplaćuje prema važećim tarifama.

Kada je riječ o UniCredit Visa Charge kreditnoj kartici, osim plaćanja na rate, s njom je moguće odgoditi plaćanje i do 50 dana za kupovinu na prodajnim mestima. Ona omogućava i komforna beskontaktna plaćanja na POS terminalima u samo nekoliko sekundi, kao i sigurnu kupovinu putem interneta, uz 3D Secure protokol, koji donosi veću sigurnost pri onlajn kupovini. Takođe je najbrži i najjednostavniji put do dodatne gotovine, budući da se sa istom mogu realizovati Visa gotovinski krediti sa rokom otplate do 36 mjeseci, u svega nekoliko minuta – bez depozita, sudužnika, mjenica i ostalih instrumenata obezbjeđenja.

Ubrzana i pojednostavljena – instant procedura izdavanja same kartice je dodatna prednost. To znači da klijent odmah po potpisu ugovorne dokumentacije može preuzeti i koristiti svoju UniCredit Visa Charge karticu za plaćanja roba i usluga, kao i koristiti sve ostale pogodnosti koje ona donosi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!