Volkswagenove isporuke opadaju, naglašavajući izazove europske automobilske industrije

Auto 11. okt 202412:05 0 komentara
EPA

Volkswagen Grupa prijavila je pad globalnih isporuka od 7% u trećem kvartalu, što odražava izazove s kojima se suočava europska automobilska industrija, uključujući slabiju potražnju iz Kine i visoke troškove proizvodnje. Posebno zabrinjava potencijalni trgovinski rat između Europske unije i Kine, jer EU uvodi carine na kineska električna vozila zbog navodnih subvencija.

VW, najveći europski proizvođač automobila, prolazi kroz značajnu restrukturaciju. Zbog slabe potražnje u Europi, visoke konkurencije iz Kine i izazova elektrifikacije vozila, kompanija razmatra zatvaranje njemačkih tvornica. “Bolja struktura troškova, posebno u Njemačkoj, ključna je za budući uspjeh,” izjavio je član uprave VW-a, Marco Schubert.

Isporuke VW-a u Kini pale su za 15%, što je globalnu brojku smanjilo na 2,176 miliona vozila. Prodaja potpuno električnih vozila porasla je u Kini za 5,2%, ali je globalno pala za 9,8%, s posebnim padom u SAD-u od 41%.

VW je po drugi put u tri mjeseca smanjio godišnje prognoze isporuka i sada očekuje isporuku oko 9 miliona vozila ove godine, što predstavlja godišnji pad, nvodi se u Reutersovom tekstu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!