Elektronska mjesečna karta u KS, koja to nije u potpunosti: Ipak vam je potreban račun

Vijesti 23. okt 202312:09 0 komentara
Anadolija

Čitatelj portala N1 obratio nam se da je ostao neugodno iznenađen da je prilikom prikaza GRAS-ove elektronske mjesečne karte u vozilu Centrotransa zatražen fiskalni račun kao potvrda da je kartica nadopunjena.

Naime, kako nam je rekao čitatelj vožnja sa GRAS-ovom iskaznicom bez navedenog računa u Centrotransu nije moguća.

U Centrotransu su potvrdili da građani koji imaju GRAS-ove elektronske iskaznice moraju u vozilima predočiti fiskalni račun.

“Za penzionere koji imaju lično učešće, nezaposlene osobe i boračke populacije, odnosno svi oni koji plaćaju dio ili u cijelosti mjesečnu kartu, kao dokaz o kupovini/nadopunjavanju iste potrebno je da, uz iskaznicu, imaju fiskalni račun kojim se potvrđuje validnost kod drugog prijevoznika. Za radničke mjesečne karte potrebno je imati kupon sa naznačenim mjesecom korištenja koji izdaju prijevoznici. Razlog za posjedovanje dodatnih dokumenata uz iskaznicu jeste činjenica da u vozilima GRAS-a ne postoji sistem za evidenciju i kontrolu validnosti elektronskih iskaznica. Od stane Kantona Sarajevo intenzivno se radi na uspostavi jedinstvenog elektronskog sistema naplate karata za oba prijevoznika čime će se omogućiti da kod oba prijevoznika bude zajednički sistem elektronske naplate“, objasnili su u Centrotransu.

Zatražili smo odgovor iz Ministarstva saobraćaja KS kada će biti uspostavljen jedinstveni elektronski sistem naplate karata za oba prevoznika.

Podsjećamo, do kraja ove godine karte za javni gradski prevoz za đake srednjih škola, studente, penzionere sa najnižim primanjima, slijepe i slabovidne osobe se u cjelosti subvencioniraju iz budžeta KS. Iz Centrotransa su objasnili da oni dobivaju potvrde s pečatom prijevoznika koji je izdao kartu.

Prilikom donošenja ove odluke iz Vlade KS su kazali kako vjeruju da će Sarajevo biti primjer svim gradovima u državi i regiji kada su u pitanju cijene karte, subvencioniranja i besplatne pogodnosti za građane.

Svi učenici i studenti u KS od 01. maja će imati besplatan javni prevoz

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!