Elektroprivreda HZHB: Oštećeni smo za blizu 60 miliona KM, podnijet ćemo prijave

Vijesti 09. dec 202113:00 3 komentara
N1

Zbog načina obračuna posebne vodoprivredne naknade Elektroprivreda HZHB je ozbiljno oštećena, saopštili su iz ovog preduzeća za medije.

Marinko Gilja, direktor Elektroprivrede HZHP, kazao je kako je preduzeće kojim upravlja oštećeno je za blizu 60 miliona KM, i to sve krivicom sudskih vještaka.

“Cijena električne energije ustanovljena 2010. je i danas na snazi. Promjene cijena nije bilo više od deset godina. Kako odjednom svake godine njihova postotna promjena je ista. Protiv svih vještaka koji su vještačili mi ćemo podnijeti kaznene prijave, sa svim tužbama njihovim oni su oštetili Elektroprivredu za ovih desetak godina negdje u iznosu blizu 60 miliona maraka”, naveo je.

Napomenuo je i da su oni uredno plaćali sve naknade, čak i sve pravosudne presude. Nakon niza žalbi koje su im odbijene, odlučili su angažovati vještaka eksperta, pojasnio je Gilja.

“Sudski vještaci ekonomske struke su pogrešnim tumačenjem i izračunom postotne promjene obmanuli sudstvo. Tu su i tužbe po kojima dugujemo još oko 50 miliona općinama”, saopštio je Gilja.

Zato su, rekao je, odlučili angažovati vještaka eksperta, a radi se o renomiranom profesoru sa Sveučilišta u Mostaru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare