Elmedin Konaković, Srđan Mandić i Gordana Katana u Danu uživo

Vijesti 09. okt 202413:20 0 komentara
N1

Stanje na poplavama i klizištima pogođenim područjima i dalje je izuzetno teško, a akcije potrage i čišćenja nakupljenog nasipa i materijala nastavljene i danas. Voda se povlači, saniraju se ceste, inspekcije na terenu... U emisiji donosimo posljednje informacije iz Donje Jablanice i Buturović Polja.

U Danu uživo razgovaramo i sa mnistrom vanjskih poslova BiH Elmedinom Konakovićem.
Analiziramo izborne rezultate NiP-a. Pitamo ga ko je zakazao zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile našu zemlju? Razgovarat ćemo i radu Vijeća ministara BiH, blokadi državnog Doma naroda, evropskom putu zemlje.

Proglašen je najvećim pobjednikom lokalnih izbora. Politički je preživio što su mnogi mislili da neće. Referendum o opozivu za načelnika, uspio je odolijevati protivnicima iz drugih stranaka, ali i onima iz redova vlastite, Naše stranke. Gost Dana uživo je Srđan Mandić, novi-stari načelnik Opštine Centar Sarajevo.

Ko su najveći pobjednici, a ko gubitnici loklanih izbora u našoj zemlji. Kako će izborni rezultati uticati na razvoj lokalnih zajednica u budućnosti? Je li vlast pravovremnom reakcijom mogla ublažiti posljednice prirodne nesreće koja je zadesila našu zemlju? Do kada ćemo djelovati post festum i hoćemo li konačno početi na greškama učiti. U Danu uživo govori Gordana Katana, novinarka i građanska aktivistica.

S vama je od 16:15 sati Ena Branković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!