Elvis Ćustendil priznao krivnju za ubistvo Amre Kahrimanović

Vijesti 12. jul 202412:19 0 komentara
N1

Pred vijećem Kantonalnog suda u Tuzli održano je ročište za razmatranje izjave o priznanju krivnje u predmetu koji se po potvrđenoj optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona od 05.06.2024. godine, vodi protiv Elvisa Ćustendila, optuženog za krivično djelo Ubistvo.

Nakon što je sud u smislu člana 245. stav 1. tačka c) Zakona o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine razmotrio izjavu o priznanju krivnje i našao da postoji dovoljno dokaza o krivnji optuženog, sud je prihvatio izjavu, te je prema Zakonu o krivičnom postupku FBiH zakazano ročiste za izricanje krivičnopravne sankcije koje će biti održano 17.07.2024. godine u 08,30 sati.

Na ovaj način, optuženi se odrekao prava na suđenje te će ovaj predmet biti pravosnažno okončan, bez provođenja sudskog postupka.

Podsjećamo, Elvis Ćustendil (51) iz Tuzle, u to vrijeme službenik Uprave policije MUP-a TK, optužen je da je 7. februara 2024. godine u večernjim satima iz službenog pištolja, pucao u Amru Kahrimanović i usmrtio je, te mu se na teret stavlja krivično djelo Ubistvo iz člana 166. stav 2, tačka a.) Krivičnog zakona FBiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad  

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!