Emir Begović jedva spasio svoju porodicu i 2-godišnjeg unuka: Voda je nosila sve u kući. Krili smo se i dozivali upomoć, niko nije mogao doći…

Vijesti 06. okt 202415:13 0 komentara
N1

Emir Begović jedna od onih koji je uspio spasiti svoju porodicu i sebe kada je katastrofa zadesila Donju Jablanicu. U suzama je prepričao potresni događaj i način na koji su se, u posljednji tren spasili.

“Zadesila nas je velika tragedija. Voda je nadošla, sve se desilo u sekundama. Bili smo u kući žena, dijete, ja i unuka od dvije godine. Voda je tako brzo došla da je razvalila vrata i nabila u spavaću sobu. Bilo je jezivo. Prozore smo razvalili i bacili kako ne bi pukli. Pola kuće je voda odnijela, a mi smo ostali u spavaćoj jedno vrijeme. Rukama smo gurali sve i zvali upomoć, ali niko nije mogao doći. Bili smo tu dva sata i voda je stala. Iskočili mo preko prozora i išli preko potoka do komšije kod kojeg smo se spasili”, rekao je vidno potresen Begović.

Ističe da su komšije i on ostali bez svega.

“Ovdje više nema života, ovo se nikada neće napraviti”, kazao je dodajući kako ne pamte ni stariji da se ovako nešto ikada dogodilo.

Trenutno su smješteni kod kćerke u Jablanici. Sretan je što su njegovi preživjeli i što vidi solidarnost mnogobrojnih ljudi.

Potresni prizori iz Donje Jablanice: Spasioci u ruševinama tragaju za tijelima, naselje potpuno uništeno (FOTO/VIDEO)

Sve informacije pratite na našem LIVE BLOGU

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!