Emir Kusturica, Miloš Ković, Vuk Kostić… Ko je potpisao peticiju podrške Dodiku?

Vijesti 20. okt 202217:35 1 komentar
Milorad Dodik (N1)

U organizaciji infoportala „Fakti“, brojni akademski radnici i javne ličnosti iz Srbije i bh. entiteta Republika Srpska potpisali su peticiju, kako se u njoj navodi, povodom "pokušaja mijenjanja rezultata izbora za predsjednika RS i pokušaja destabilizacije Republike Srpske".

„Peticiju upozorenje da niko ne smije da mijenja i poništava izborne rezultate, već je potpisalo 129 istaknutih ličnosti“, objavila je Radio-televizija RS (RTRS).

Peticiju su, između ostalih, potpisali francuski profesor geopolitike Aleksis Trud, akademici Јelena Guskova i Darko Tanasković, bivši ministri spoljnih poslova SRЈ Vladislav Јovanović i Živadin Јovanović.

Peticiju su potpisali i reditelji Emir Kusturica i Predrag Gaga Antonijević, producent Maksut Maksa Ćatović, glumac Vuk Kostić, književnici Slobodan Vladušić i Vladimir Kecmanović.

Među potpisnicima su istoričari Miloš Ković, Aleksandar Raković i Čedomir Antić, profesori Bogoljub Šijaković, Slobodan Antonić, Milomir Stepić, Miloš Јovanović, Srdja Trifković, Časlav Koprivica, Srdjan Perišić, publicisti Aleksandar Pavić, Đorđe Vukadinović, Zoran Ćirjaković, Dragomir Andjelković, novinari Ljiljana Bogdanović i Siniša Ljepojević.

Među potpisinicima peticije su gotovo svi ambasadori BiH iz RS, koje je imenovao upravo Dodik, više ljekara, među kojima je i Vlado Đajić, predsjednik banjalučkog SNSD-a, kao i Alen Šeranić, ministar zdravlja RS (SNSD).

„Mi, dole potpisani, vođeni ljubavlju prema Republici Srpskoj i svim njenim građanima, svojim ugledom i riječju dajemo javnu podršku novoizabranom predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, pobjedniku na izborima od 2. oktobra“, navedeno je u peticiji.

Potpisnici peticije osudili su, kako si naveli, „pokušaje zloupotreba i nezakonitih postupanja Centralne izborne komisije BiH, kao i podršku takvim radnjama od pojedinih međunarodnih aktera u BiH, s ciljem da se neupitna pobjeda Milorada Dodika ospori i time uvede Republika Srpska i srpski narod u stanje političke i ekonomske nestabilnosti“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare