Emir Zlatar, Vladimir Andrle, Ajdin Osmanović i Jasmin Brašnjić u Novom danu

Vijesti 07. dec 202314:08 0 komentara

U Novom danu sutra gledajte:

O važnosti dobrosusjedskih odnosa, zajedničkim interesima, evropskim integracijama i otvorenim pitanjima koja opterećuju BIH i Srbiju ovog vikenda razgovarat će predstavnici civilnog sektora dvije zemlje. O susretu u Novom danu govore Emir Zlatar – generalni sekretar VKBI-a i Vladimira Andrlea – predsjednik LaBenevoloncije.

Njemački učenici postigli su najgori rezultat do sada u PISA testiranju. Mladi u Njemačkoj su znatno lošiji u matematici, čitanju i prirodnim naukama nego 2018. Akademske vještine opale i u većini drugih zemalja članica Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj. Danas je i kongres Socijaldemokratske stranke Njemačke u Berlinu. Detalje o dešavanjima sa njemačkog govornog područja donosi kolega Srećko Matić – novinar DW.

Sve je spremno za željno očekivanu baletno-muzičku predstavu koja će sutra, donijeti u Sarajevo zvuk, boje i prizore italijanske renesanse. Više od trideset umjetnika stiže iz Italije u prijestolnicu Bosne i Hercegovine radi izvedbe predstave “Leonardo”, u produkciji italijanske teatarske trupe “Nestor Theater Company”. Predstava će se odigrati u SARTR-u. Dašak renesanse jutros donosimo i u Novom danu.

Ajdina Osmanovića su u Sjevernoj Makedoniji prozvali “Biserno grlo”. To je 12-godišnjak iz mjesta Duboki Potok u BiH, a pjeva sevdalinke i makedonske tradicionalne pjesme. Njegov talenat je otkrio profesor muzičke kulture Jasmin Brašnjić, koji posvećeno stoji uz Ajdina na putu ka uspjehu. Dva tuzlaka, prijatelja, prof. Jasmin i Ajdin jutros su gosti Novog dana.

S vama od 08-11h Minela Jašar – Opardija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!