Emotivna ispovijest sestre Selme: “Moju Hanu je bujica kamenja i stijena nosila skoro do jezera. Izgubila je bebu…”

Vijesti 06. okt 202415:38 0 komentara
F.Z./N1

Bosnu i Hercegovinu su prije nekoliko dana pogodile snažne poplave. Hanu Maslo iz Donje Jablanice vodena bujica je nosila stotinama metara. Hana je bila u osmom mjesecu trudnoće.

Cijelu priču na svom Facebook profilu napisala je njena sestra Selma Hujdur.

“Kao što mnogi već znaju, moja sestra Hana (Hanadi) Maslo i njena porodica su, nažalost, ostali bez svega. Bujica je odnijela njihovu kuću dok su oni bili unutra, odnijela je sve što su imali. Moju Hanu je bujica kamenja i stijena nosila skoro do jezera, trudnu. Hana je bila u osmom mjesecu trudnoće i izgubila je svoju bebu”, navela je u objavi.

Potom je dodala:

“To što je ona preživjela, to je samo Božije čudo i ništa drugo. Hvala Gospodaru svih svjetova, preživjeli su svi, uz ogroman gubitak, ali živi su. Trenutno su Hana i njen muž hospitalizivani na RMC Safet Mujić u Mostaru. Ovim putem želim da se obratim svima koji su u mogućnosti da pomognu mojoj sestri i njezinoj porodici kako bi svi, nakon ove katastrofe i nakon oporavka, mogli započeti život sa normalnim uslovima, koliko je to moguće”.

Navela je i kako poziva sve prijatelje i poznanike da pomognu svim ljudima.

“Također, pozivam sve svoje prijatelje, poznanike i one koji ovo vide da pomognu organizaciju Pomozi.ba i druge provjerene organizacije koje su u ovom trenutku ruka spasa za naš narod pogođen ovom ogromnom tragedijom.
Molim Allaha da porodicama pogođenim nesrećom podari sabur i snagu, da im nadoknadi njihove gubitke i umiri srca, a poginulim da podari Džennetska prostranstva”, kazala je u svojoj Facebook objavi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!