Emotivni oproštaj supruga Segmedine Srna-Bajramović: “Jutros si mi mahnula”…

Vijesti 31. maj 202220:31 > 20:37 1 komentar
Facebook (Admir Bajramović i Segmedina Srna-Bajramović)

Segmedina Srna-Bajramović preminula je danas u 50. godini života. Bila je političarka, novinarka, aktivistkinja, ali i porodična žena koja je iza sebe ostavila supruga i dva sina.

Nakon prerane smrti i muka koji je nastupio nakon toga, oglasio se i Segmedinin suprug Admir Bajramović.

U nekoliko redova teksta uspio je skupiti snagu i prepričati njihov posljednji susret.

“Jutros rano si mi mahnula, kada sam izlazio iz kuće, iako si večer prije rekla da je prerano i da nećeš ustajati, a ja sam znao da hoćeš, da mi poželiš sretan put, kao i svaki put. Sada ostaje da se pitam, da li bi bilo drugačije da sam ovog jutra bio kući? Ostaje mi još i da čuvam i pazim naša dva sina, tvoje najveće blago i onog našeg ludog psa, a kako bez tebe ljubavi, ne znam, ali hoću ljubavi, znaš da hoću…”, napisao je na Facebooku Admir Bajramović.

Segmedina Srna-Bajramović preminula je danas u Sarajevu u 50. godini od posljedica srčanog udara. Brojne njene kolege danas su se oprostile od nje navodeći da je prije svega bila nadasve dobar čovjek, a onda i borkinja, pravedna, a s druge strane tiha osoba koja je plijenila pažnju svojim karakterom.

Da je željela biti faktor koji će doprinijeti boljem i pravednijem društvu u BiH pokazala je i jučer u svom posljednjem obraćanju u Skupštini Kantona Sarajevo gdje je bila zastupnica.

Srna-Bajramović je rođena u Sarajevu 5. januara 1973. godine. Završila je Fakultet političkih nauka i diplomirani je novinar.

Prije nego je uplovila u političke vode, 19 godina je radila na brojnim TV projektima na Televiziji BiH (današnja BHRT) i RTV FBiH.

Najveću popularnost je stekla vodeći emisiju Rat Art za vrijeme opkoljenog Sarajeva, a kako su mnogi naveli, svojim osmijehom i blagosti svima je ulijevala nadu u bolje sutra u tom teškom periodu.

Srna-Bajramović je bila i delegatkinja u Federalnom parlamentu, a njena prerana smrt ju je zatekla i na poziciji članice Predsjedništva SDP-a, stranke u kojoj je bila od prvog dana od kada je kročila u politiku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare