Empatija okupila građane Sarajeva: “Svijet ide u nekom pogrešnom smjeru”

Vijesti 09. mar 202419:44 0 komentara

U Sarajevu je održana mirna protesta šetnja za Palestinu. I ovoga puta veliki odziv građana, koji traže hitnu obustavu granatiranja civila. Ulice glavnog grada BiH ponovo su bile preplavljene transparentima i zastavama Palestine.

Ulicama Sarajeva, šetnja građana, kao podrška narodu Palestine, uz poruku da su uz njih i zahtjev za hitan prekid vatre.

“Najbitnije je da se prekine bombardovanje Gaze, da se prekine ubijanje civila to je glavna stavka, a nakon toga naravno riješavanje humanitarne krize. Svjedoci smo da trenutno bacaju humanitarnu pomoć iz aviona i helikoptera, a istovremeno bombarduju ljude koji su dosli da tu pomoć preuzmu, što je užasno”, kazala je jedna učesnica protesta.

A slike užasa stižu svaki dan. Poruke koje danas dominiraju sa ovog protesta su zaustavite genocid nad palestinskim narodom, zaustavite ubijanje djece. Mnogi su danas pokazali solidarnost sa narodom Palestine, naglašavaju kako se o strahotama koje ovaj narod proživljava ne smije prestati pričati .

Empatija ih je kažu okupila u ovako velikom broju.

“Teško mi je malo govoriti previše sam potresena svime što se dešava. Došla sam da bar na ovaj način izrazim podršku svoju sa narodom Palestine, jer ih je cijeli svijet ostavio. Znam da smo mi slično nesto doživjeli. Nažalost, mislila sam da se to više nikada neće ponoviti, svaki dan sam svjesnija da svijet ide u nekom pogrešnom smjeru”, kazala je učesnica protesta.

Od početka sukoba u napadima Izraela na Palestinu ubijeno preko 30 hiljada Palestinaca, a povrijeđeno preko 70 hiljada. Više od 70 posto ubijenih su, žene i djeca.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!