EPBiH: Električna energija uspostavljena u određenim mjestima HNK, traže se alternativna rješenje za najkritičnija naselja

Vijesti 05. okt 202413:02 0 komentara
F.Z./N1

Elektroprivreda BiH aktivirala je sve raspoložive kadrovske i tehničke kapacitete kako bi na područjima zahvaćenim poplavama obezbijedila uslove za snabdijevanje električnom energijom, s obzirom na to da su distributivna mreža i drugi objekti pretrpjeli značajna ostećenja.

“Uprkos izuzetno teškim uslovima, uništenoj putnoj infrastrukturi i otežanom funkcionisanju sistema, uspostavljeno je napajanje određenih područja u Hercegovačko-neretvanskom kantonu. Za najkritičnija naselja napajanje električnom energijom se nastoji omogućiti iznalaženjem alternativnih rješenja. Za područje Jablanice sačinjen je plan sanacije oštećenih dalekovoda kako bi bilo uspostavljeno snabdijevanje kupaca čiji stambeni i privredni objekti nisu uništeni”, navode iz EPBiH.

Stanje u slivu Neretve se postepeno stabilizuje i upravljanje sistemom u hidroelektranama se odvija s ciljem potpune stabilizacije dotoka. Ističe se da su zahvaljujući provedbi redovnih aktivnosti, izbjegnuta veća ostećenja postrojenja u elektranama Jablanica, Grabovica i Salakovac.

“Elektroprivreda BiH i Elektroprivreda HZHB provode koordinirane aktivnosti u saniranju kvarova na objektima u Srednjobosankom kantonu da bi se uredno snabdijevanje električnom energijom obezbijedilo u što kraćem roku”, poručuju iz EPBiH.

Sve informacije pratite u našem LIVE BLOGU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!