EU predstavništvo u BiH uputilo poziv biračima uoči izbora: Zamislite da jednim potezom možete…

Vijesti 10. sep 202412:10 0 komentara
F.Z./N1

Uoči lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, Europska unija u Bosni i Hercegovini danas pokreće kampanju na društvenim mrežama pod nazivom "Sve počinje izborom". Fokus kampanje je promocija fer i kredibilnih izbora, sa posebnim naglaskom na izlaznost birača, sprečavanje izborne prevare i povećanje učešća žena u politici.

Kroz ove ključne teme, EU ima za cilj da inspiriše građane da ostvare svoja demokratska prava, aktivno učestvuju u izbornom procesu i zaštite integritet izbora. Kampanja će trajati tokom septembra na društvenim mrežama EU u BiH.

“Kredibilni i fer izbori, u kojima učestvuje većina građana, ključni su za jačanje demokratije, poštivanje vladavine prava i osiguranje poštivanja osnovnih ljudskih prava – sve to su osnovne vrijednosti EU. Ova kampanja potvrđuje opredjeljenje EU da podrži Bosnu i Hercegovinu na ovom putu. Ohrabrujemo sve građane, a naročito mlade ljude, da budu nosioci promjena, jer sve počinje vašim izborom“, naglasio je ambasador Luigi Soreca, šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH.

Aktuelna kampanja na društvenim mrežama nadovezuje se na uspješnu kampanju “Sve počinje izborom” provedenu prije Općih izbora 2022. godine, i nastavlja ohrabrivati aktivno učešće građana u oblikovanju vlastite budućnosti kroz ostvarivanje prava glasa.

Izborna kampanja u BiH službeno je počela 6. septembra i trajat će do održavanja lokalnih izbora 6. oktobra.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!