Brisel se zahvalio Komšiću zbog stava o ruskoj agresiji

Vijesti 28. feb 202220:16 > 20:30 3 komentara
Željko Komšić (F.Z./N1)

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić razgovarao je večeras sa specijalnim predstavnikom Europske Unije u BiH i šefom Delegacije Europske unije Johanom Sattlerom.

Ambasador Sattler je izrazio svoju zahvalnost u povodu stavova Bosne i Hercegovine o agresiji Ruske Federacije na Ukrajinu.

Tom prilikom je istakao da izuzetno cijeni što se Bosne i Hercegovina putem ambasadora Bosne i Hercegovine pri UN u New Yorku pridružila izjavama Europske unije o Ukrajini i kosponzorirala rezoluciju, te što je Bosna i Hercegovina podržala suspenziju Ruske Federacije iz Vijeća Europe. Sattler je naglasio kako sada nije vrijeme za političko balansiranje već zauzimanje strana na osnovama međunarodnog prava.

Sattler i Komšić (Predsjedništvo BiH)

Predsjedavajući Komšić je istakao da je civilizacijska obaveza biti na strani napadnute Ukrajine te upoznao ambasadora Sattlera o instrukciji Ministarici vanjskih poslova Biseri Turković da po pitanju agresije na Ukrajinu direktno primijenjuje odredbe Povelje UN-a, Strategije vanjske politike BiH i obaveze iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koje se tiču Zajedničke vanjske i sugurnosne politike EU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare