Federalno ministarstvo zdravstva: Izetbegović specijalizirala od 1991. do 1996.

Vijesti 25. maj 202115:176 komentara
Izvor: N1

Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a, započela je specijalizaciju 15. februara 1991. godine, a završila je početkom 1996. godine. Federalno ministarstvo zdravstva dostavilo je N1 podatke s protokolarnim brojevima rješenja koja se nalaze u dokumentaciji prof. Izetbegović.

Federalno ministarstvo zdravsta u svojoj arhivi ima dva dokumenta kojima se dokazuje da je Sebija Izetbegović obavila specijalizaciju: 1. Rješenje kojim je odobrena navedena specijalizacija, broj: 02/09-154-336/91 od 15.02.1991. godine i 2. Rješenje kojim je odobreno polaganje specijalističkog ispita, broj:02-5-146/96.

Prema ovim podacima, specijalistički ispit iz ginekologije i akušertstva, položila je u Sarajevu  07. februara 1996. godine.

Podsjetimo, njena diploma je postala predmet rasprava nakon što je profesor Asim Kurajk, koji je naveden kao njen mentor, kazao kako Izetbegović nije bila na specijalizaciji kod njega. Izetbegović je u svojoj biografiji ustvrdila da je u ratnim godinama specijalizaciju iz ginekologije, koju je započela u Sarajevu, nastavila u Zagrebu, u Kliničkoj bolnici Sveti Duh.

N1 je kontaktirala i Kantonalnu upravu za inspekcijske poslove KS u sklopu koje je i prosvjetna inspekcija nadležna i za provjeru ovakvih navoda. Do sada nisu zaprimili prijavu.

“KUIP KS će s ciljem osiguravanja zakonitosti i zaštite javnog i privatnog interesa, poštujući zakonske rokove, u slučaju dobijanja prijave na okolnosti koje su predmet Vašeg upita, postupati na način kao i kod svih podnesenih prijava ovom organu. Odnosno izvršit će inspekcijski nadzor u okvirima nadležnosti Inspektorata prosvjetne inspekcije uz temeljno utvrđivanje činjenica, te eventualno određivanje Zakonom propisanih mjera”, kazali su iz KUIP-a.

Podsjetimo, Elmedin Konaković komentirao je cijeli slučaj i najavio da će zatražiiti dokumentaciju od Sebije Izetbegović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar