“Festival u Centru” donosi zabavu: „Zaboravljene igre djetinstva“, nastup mažoretkinja iz Herceg Novog i žurka za sve

Vijesti 15. aug 202416:11 0 komentara
Faceboook

Manifestacija „Festival u Centru“ u Radićevoj ulici, koja se već četvrtu godinu zaredom organizira tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, počinje 16. augusta i trajat će do 23. augusta.

Ulaz na sve programe je besplatan. Manifestaciju „Festival u Centru“ organizuju Obala Art Centar i Općina Centar.

Festival u Centru donosi bogat i raznolik program koji će objediniti umjetnost, kreativnost, rekreaciju i muziku, pretvarajući grad u mjesto susreta različitih kultura i generacija. Programi Festivala u Centru ove će se godine odvijati u Radićevoj ulici, na Akademiji likovnih umjetnosti, na Otvorenoj sceni Obala, Meeting Pointu i u Ulici Franca Lehara u Sarajevu.

Festival u Centru i ove godine imat će bogat likovni, književni, koncertni program, kao i radionice za najmlađe, sportske aktivnosti i aktivnosti kojima se predstavljaju različite generacije iz udruženja koja djeluju na području Općine Centar.

Prvog dana festivala od 17 do 19 sati u dvorištu knjižare Buybook biće održana radionica „Liskan i Ljeljo u sarajevskoj avanturi“. U Radićevoj ulici od 17.30 do 19.30 sati biće održana još jedan radionica, i to „Radionica izrade delmatskog nakita“, istovremeno na istoj lokaciji sa članovina Udruženja Zdravo živi/sretno stari posjetioci će moći igrati stoni tenis i šah.

Od 18 do 19.30 sati u Radićevoj ulici za najmlađe sugrađane biće organizirane „Zaboravljene igre djetinstva“ sa Lejlom Šebić.

Od Umjetničke galerije BiH do Trga ispred Narodnog pozorišta u periodu od 18.30 do 19.15 sati plesnim performansom predstavit će se i mažoretkinje Herceg Novog.

Nakon najavljenih radionica i aktivnosti građane će od 21 sat na lokacijama u Radićevoj ulici, Meeting Point i u Ulici Franca Lehara zabavljati DJ-evi.

Sve nastupe pogledajte ispod.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!