Fiskalno vijeće odbilo raspravljati o pismu MMF-a

Vijesti 10. dec 202114:27 0 komentara
VFBIH

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija održao je danas putem video-linka desetu sjednicu Fiskalnog savjeta BiH.

Fiskalni savjet je razmotrio Prijedlog globalnog okvira fiskalnog bilansa i politika u BiH za period 2022 – 2024, kojim je predviđeno povećanje izdvajanja prihoda od indirektnih poreza u korist institucija BiH, te je zaključeno da se o istom ne izjašnjava na današnjoj sjednici, kako bi se održale dodatne konsultacije i utvrdio jedinstven stav Fiskalnog savjeta.

Fiskalni savjet je jednoglasno odbio zahtjev Međunarodnog monetarnog fonda za održavanje sastanka, a u vezi sa pismom koje je predsjedavajućem Savjeta ministara 2. novembra ove godine uputila šefica Misije MMF-a u BiH Alina Ijancu.

Na sjednici Fiskalnog savjeta kojom je predsjedavao predsjedavajući Savjeta ministara, učestvovali su zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, premijer Federacije BiH Fadil Novalić, ministri finansija u Vladi Republike Srpske Zora Vidović i Vladi FBiH Jelka Milićević, gradonačelnik Brčko Distrikta Esed Kadrić, te guverner Centralne banke BiH Senad Softić.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!